Logga in
Logga in

Förvaltare till Anläggningsmottagning på enheten Trafikstyra

Som förvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu söker vi en Förvaltare till enheten Trafikstyra och Trafikinformera Väg. Enheten har en nyckelroll i Trafikverkets arbete med att trafikleda, trafikinformera och anläggningsövervaka väg i hela landet.

Som Förvaltare Anläggningsmottagning Väg kommer du arbeta med att samordna mottagning av projekt från olika delar av Trafikverket samt från kommuner som berör trafikledning, trafikinformation och/eller anläggningsövervakning väg. Ett exempel på projekt är Förbifart Stockholm.

I rollen kommer du bland annat delta på projektmöten som representant för enheten och Trafikverket tillsammans med andra förvaltare. Du kommer samordna så att mottagna system/projekt som ska in mot våra beslutsstöd testas och implementeras enligt plan. Som förvaltare utformar, säkerställer och dokumenterar du mottagningen av projekten så det blir ändamålsenligt och ett effektivt stöd till vår operativa verksamhet. Du ansvarar inte primärt för systemets drift, men du kommer arbeta tillsammans med det team som är ansvarig för leveransen av systemet. 

I rollen ingår bland annat att:

 • Kravställa de behov enheten har gentemot andra delar av Trafikverket
 • Ansvara för planering inom vår egen enhet, testa och implementera system/anläggningar
 • Ta fram underlag för budget och aktiviteter inför nuvarande och kommande år
 • Rapportera status och progress för aktiviteter 

Kvalifikationer

Som person är du självgående och tar stort eget ansvar för att planera och genomföra dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att skapa kontakter och att kommunicera med många olika människor. Tjänsten ställer krav på god förmåga att tolka och kommunicera rätt information. Du trivs med att vara i en ledande roll där du leder och samordnar sammansatta grupper ur flera av myndighetens ansvarsområden.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med för tjänsten relevant inriktning alternativt annan utbildning och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har något års aktuell erfarenhet från integrationsprojekt och/eller ledning av mindre projekt/uppdrag
 • har aktuell erfarenhet av testning och mottagning av system
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i tal och skrift på engelska med teknisk inriktning

Det är meriterande om du

 • har du dokumenterad erfarenhet av vägtrafikledning och/eller anläggningsövervakning väg?
 • har kunskap om projektledning och XLPM

Övrig information

Placeringsort är Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lisa Hallgren,
0101234884

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

ST Anders Sjögren,
0101235158

SACO Annika Nåfors,
0101235002