Logga in
Logga in

Förvaltningsledare till Trafikstyra Järnväg

Som förvaltningsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du tillsammans med vårt härliga gäng på Trafikstyra Järnväg vara med och skapa framtiden för en modern Trafikledning Järnväg? Enheten Trafikstyra Järnväg ansvarar för att förvalta och utveckla Sveriges tågledningssystem samt ett antal system som kopplas till detta och nyttjas av tågklareraren. Tågledningssystemet styr ställverken längs vår järnvägsanläggning och därmed tågtrafiken. Vi ansvarar också för att tågklareraren som jobbar i systemen får bra processer och arbetssätt - vi behöver utveckla befintliga arbetssätt samt vid behov ta fram nya när förändringar sker. Järnvägsnätet utvecklas ständigt, det kommer nya ställverk, nya banor, befintliga banor byts till ERTMS osv, mottagande av denna nya anläggning och att integrera det i våra system och arbetssätt är en viktig uppgift. Då omgivande verksamhetsområden inom Trafikverket genomför förändringar kan det krävas anpassningar hos oss - att delta, påverka, informera och förändra utifrån detta är en viktig uppgift. Omgivningen utanför Trafikverkets förändras också - EU-direktiv, svenska lagar, krav från transportstyrelsen detta behöver bevakas, vi behöver framföra synpunkter och påverka utifrån våra behov och förutsättningar. Digitalisering är en viktig faktor som genomsyrar vår enhet, vi måste ständigt följa med i utveckling för att skapa goda förutsättningar för verksamheten.

Vi har ett förvaltningsledarteam som består av två förvaltningsledare och två tekniknära förvaltningsledare, dessa håller ihop en stor grupp av förvaltare och tekniknära förvaltare som ansvarar för ca 15 IT-system samt processer och arbetssätt för tågklarerare.

Då en av våra förvaltningsledare har gått vidare till andra utmaningar söker vi en ersättare till denna.

Som förvaltningsledare kommer du att:

 • Tillsammans med förvaltningsledningen utarbeta och ta fram en gemensam förvaltningsplan
 • Tillsammans med förvaltningsledning ta fram underlag för att förvaltningen har de resurser (ekonomiska och personella) som krävs för att uppnå målen i förvaltningsplanen
 • Tillsammans med projektledare för utvecklingsprojekt säkerställa överlämning från projektet till förvaltning 
 • Leda och stötta förvaltningsteamet

Förvaltningsteamets uppgifter är att:

 • Utforma och säkerställa ändamålsenligt system, arbetssätt och processer
 • Driva förvaltning och utveckling
 • Delta i projekt och utredningar samt samverka med andra verksamhetsområden för att bevaka verksamhetsområdets intressen.

Kvalifikationer

Vem är du

Du kanske har en bakgrund som verksamhetsutvecklare, förvaltare, specialist eller projektledare inom annat område och nu söker efter nya utmaningar, tveka inte utan ansöka redan idag! Som person är du resultatorienterad och arbetar proaktivt med god struktur och planeringsförmåga. Du är självgående, initiativtagande och har lätt för att samarbeta med andra då du kommer att jobba och leda team, du har god förmåga att leda dig själv och andra i uppdrag. Det är viktigt att vara ansvarstagande och ha ett säkerhetstänk med i arbetet. 

Vi söker dig som

 • Har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har körkort för personbil
 • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Du har erfarenhet av något eller några av följande arbetsområden:

 • Verksamhetsutveckling, projektledning eller förvaltning
 • Anläggningskunskap/systemkunskap inom tågledning
 • Signalkompetens inom järnvägsanläggning
 • Produktutveckling inom ett för tjänsten relevant området
 • Specialist inom ett för tjänsten relevant område
 • Erfarenhet av arbetsledning - exempelvis av att leda team/arbetsgrupper inom projekt eller andra uppdrag.

Övrig information

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Solna eller Örebro. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. #LI-hybrid #LI-VW1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Elin Larsson,
0101236675

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

ST Anders Sjögren,
0101235158

SACO Annika Nåfors,
0101235002