Logga in
Logga in

HR-partner till verksamhetsområde Trafik

Som HR-partner på Trafikverket har du en viktig roll i att skapa förutsättningar för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Sök tjänsten

Söker du en roll inom HR där du ges möjlighet att skapa samhällsnytta genom ett utvecklande och spännande uppdrag i en organisation med stort fokus på kompetensförsörjningsfrågor, då är Trafikverket och verksamhetsområde Trafik rätt för dig!

Om jobbet

Inom verksamhetsområde Trafik arbetar cirka 2000 medarbetare med att planera, övervaka och leda trafiken dygnet runt, året runt, på våra vägar och järnvägar. Vi har sammanlagt 130 chefer som stöttas av ett HR-team bestående av 11 personer. Vill du bli en av oss?

I den här rollen kommer du att arbeta som verksamhetsnära HR Partner. Du kommer arbeta stödjande och rådgivande gentemot våra chefer och coacha dem i våra HR-processer både operativt och strategiskt. I det dagliga arbetet ingår frågor som kompetensförsörjning, rehabilitering, arbetsmiljö och lönesättning såväl som frågor kring arbetsrätt, avtalsfrågor och samverkan med våra fackliga organisationer. I dina ledningsgrupper kommer du ta en aktiv roll och driva HR-arbetet och avdelningens utveckling framåt.

Genom att lägga örat mot den bildliga rälsen lyssnar du av vad verksamheten behöver och tar initiativ därefter. Vi tror att du använder hela din arsenal av erfarenhet där den behövs, vilket innebär att ibland vara den trygga klippan och andra gånger vara den obekväma som bromsar. Däremellan hoppas vi att du även vill ha roligt med oss!

Placering i den här tillsättningen är Borlänge, Göteborg eller Solna.

Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen har du ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt och är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd, du driver arbetet och processer på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Som person är du drivande och tänker i nya banor. Du är analytisk, bra på att skapa struktur och uppnå resultat. Du är trygg i dig själv såväl som i din roll.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning HR/personal 180hp (120 p) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av HR-partnerroll eller motsvarande från större organisation där du arbetet brett med olika HR-processer
  • har goda kunskaper inom arbetsrättsliga frågor
  • har goda kunskaper inom arbetsmiljöfrågor
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att driva och leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • har erfarenhet av att arbeta som HR-partner eller motsvarande från offentlig verksamhet
  • har erfarenhet av att arbeta som HR-partner eller motsvarande i en operativ 24/7 verksamhet

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuer sker digitalt via Skype, preliminärt under vecka 23

Vi eventuella frågor kontakta rekryterande chef Heidi Franz Möller, se kontaktuppgifter nedan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Heidi Franz Möller,
0101241818

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Svante Lennerstedt,
0101244241