Logga in
Logga in

Motiverad och förtroendeskapande sektionschef till Trafikverket i Malmö!

Som sektionschef på Trafikverkets trafikledning befinner du dig i händelsernas centrum och skapar förutsättningar för morgondagens samhälle!

Sök tjänsten

Om jobbet

Tågtrafikledning Syd ansvarar för att för att trafikleda tåg i södra Sverige. Detta gör tågtrafikledarna genom avancerad teknik, tillsammans med kollegor. Det är ett samhällsviktigt uppdrag som ställer höga krav på medarbetarna - dels genom kvalitet och säkerhet, men också på den enskilda medarbetarens förmåga att analysera komplex information och lösa problem. Vi rustar därför våra medarbetare med en grundlig och betald utbildning. Vi står nu i startgroparna att införa en mer modern trafikledning, som är en förutsättning för att möta den ökande tågtrafik som förväntas i samhället. Därför söker vi nu en duktig ledare som motiveras av förändring, som är modig och som jobbar med ett tillitsbaserat ledarskap. Din sektion består av 18 engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar treskift, dygnet runt, året runt. Bland dina utmaningar finns att arbeta med gruppdynamik och förändringsarbete i en arbetsgrupp som sällan har möjlighet att träffas i sin helhet. Utöver sektionens arbete har du också en viktig uppgift i enhetens ledningsgrupp och företräder enheten och Trafikverket både internt och externt. I rollen ingår även att arbeta med ständiga förbättringar och utvecklingsarbete. Som sektionschef har du personal-, verksamhets- och budgetansvar för sektionen. Enhetens ledningsgrupp har ett välfungerande samarbete med en öppen kommunikation, mycket skratt och ett klimat där man också utmanar varandra på ett positivt sätt.

"Jag som blir din chef heter Sandra Stefanovic. För mig är ett tillitsbaserat och förutsättningsskapande ledarskap viktigt. Medarbetarna är specialisterna i vår verksamhet och det är genom att jobba tillsammans som vi lyckas och blir bättre. Som ledare hos mig är du förtroendeskapande och jag vill att du driver verksamheten med engagemang och mod. Vi har världens häftigaste uppdrag och gör stor skillnad i samhället. Du kommer att ingå i ett team med fem andra drivna ledare och en kompetent stab - tillsammans skapar vi förutsättningar för morgondagen".

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid men även skapa förutsättningar för att medarbetare ska prestera på bästa sätt.Kvalifikationer

Som ledare på Trafikverket motiveras du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.


Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med relevant inriktning alternativt annan utbildning och relevant och aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av att leda personal i operativ verksamhet
  • har några års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som chef eller ledare med budget-, verksamhet och/eller personalansvar
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda personal som arbetar dygnet runt, året runt

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Sandra Stefanovic,
0101236545

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Svante Lennerstedt,
0101244241

ST: Linus Reinhag,
0101233512