Logga in
Logga in

Produktionsanalytiker med intresse för att utveckla arbetssätt

Som produktionsanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

"Som produktionsanalytiker hos oss kommer du att vara delaktig i flera stora och små uppdrag som alla syftar till att skapa robusta, punktliga och smidiga transporter inom Sverige. Vår uppgift är att underlätta för beslutsfattare genom att ta fram och presentera användbara och väl genomarbetade underlag, men även att utveckla de arbetssätt vi har för att ständigt förbättra vårt och deras arbete. Vår enhet består av 14 st. produktionsanalytiker och projektledare på flera platser i landet." - Magnus Linné, enhetschef Kvalitet och Analys.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:  

·        Ansvara för utveckling av mått och uppföljning för vägtrafik inom Leveranskvalitet Punktlighet

·        Delta aktivt i den regelbundna rapporteringen av resultat och åtgärder inom leveranskvalitet Punktlighet

·        Driva eller delta i analysgrupper eller förbättringsgrupper

·        Genomföra analyser, dra slutsatser och föreslå förbättringsförslag

·        Kommunicera och presentera resultat såväl inom som utanför Trafikverket 

·        Utveckla uppföljningsmetodik, analysmetoder och arbetssätt

Kvalifikationer

Som person har du lätt att ta eget ansvar för att hitta lösningar på utmaningar. Du är strukturerad och skicklig på att analysera information, identifiera utmaningar, dra slutsatser och sedan ta dig vidare framåt i arbetet, även om det inte finns en färdigstakad väg för hur du ska komma vidare. En framgång i rollen är att du har lätt för att samarbeta, bygga relationer och engagera andra i din omgivning tillsammans med en god kommunikationsförmåga och därmed lätt för att förmedla ut dina resultat och tankar.

Vi söker dig som

  • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 HP (120p) inom statistik, teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning tillsammans med aktuell och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har något års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet där du arbetat med övergripande verksamhetsstyrning och analys
  • har erfarenhet av periodisk verksamhetsrapportering
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet av uppföljning och utveckling inom vägtrafik
  • har arbetat med järnväg eller väg
  • har erfarenhet inom gruppledning

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering änvänds webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort är: Borlänge, Göteborg eller Malmö.

#LI-CAPCAR1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Magnus Linné,
0101231476

ST Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Svante Lennerstedt,
0101244241