Logga in
Logga in

Produktionsledare till trafikcentralen

Som produktionsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker produktionsledare till vår trafikcentral för tågtrafikledning. I rollen ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att säkerställa produktionsförmågan genom att leda och fördela arbetet för operativ personal (tågtrafikledare samt trafikinformatörer). Du agerar som chefernas förlängda arm och är länken mellan operativa ledningen och personalen i det operativa rummet. Du har dock inget personalansvar.

Som produktionsledare ingår du i ledningsgruppen och bidrar till olika ledningsuppdrag. Du håller i dagliga produktionsmöten och i rollen ingår det att säkerställa produktionsförmåga, att bidra till en god arbetsmiljö och ha god kommunikation på trafikcentralen och med den operativa ledningen. Du ansvarar även för operativ bemanningsplanering i samarbete med bemanningsavdelningen och sektionschefer.

Rollen innefattar också förbättring och analysarbete och det finns en hel del forum, både internt och externt, där du som produktionsledare är aktiv.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Rollen som produktionsledare innebär skiftgång och beredskap.

Kvalifikationer

Då rollen har många kontaktytor både internt och externt, behöver du ha god samarbetsförmåga och du är van att arbeta med många olika människor. Du kan väga samman och kommunicera komplex information samt visa gott omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut. Du behöver kunna ställa om och vara flexibel, då många snabba förändringar sker i det dagliga arbetet. Vi värdesätter att du tar eget ansvar och ser positivt på problem som uppstår för att kunna hitta den bästa lösningen. I ledarrollen inspirerar och engagerar du andra i att lösa vårt gemensamma uppdrag.

Vi söker dig som

  • har som minst en avslutad gymnasieutbildning alt annan utbildning tillsammans med relevant och aktuell arbetslivserfarenhet för tjänsten
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att leda och fördela arbete till andra funktioner i en störningskänslig operativ miljö, där man kontinuerligt får planera om utifrån oförutsedda händelser
  • har god förmåga och erfarenhet i närtid av att använda datorer och olika system för att underlätta arbetsuppgifter och kommunicera effektivt
  • i närtid har arbetat med förbättrings- och/eller analysarbete
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • i närtid har arbetat med planering av korttidsbemanning
  • har goda kunskaper i Excel
  • har aktuell arbetslivserfarenhet från järnvägsbranschen

Övrig information

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Placeringsort är Stockholm.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-CAPCAR1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Shilan Hedayaty,
0101237263

: Filip Karlsson,
0101242542

: Emilia Tennmyr,
0101242287

: Erik Carlsson,
0101242537