Logga in
Logga in

Sektionschef Nationell operativ ledning

Vill du verka i en operativ miljö med stora möjligheter till förändring och påverkan?

Sök tjänsten

Nu söker Trafikverket dig som sektionschef som tillsammans med nationella operativa chefer vill vara med och utveckla och stärka Trafikverkets nationella förmåga! Är du vår nya sektionschef?

Om jobbet

Sektionen nationell operativ ledning på Trafikverket i Stockholm organiserar våra nationella operativa chefer som längst fram leder vår nationella leverans mot målet att "alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt". Sektionen leds av en sektionschef och i den tjänstgör våra nationella operativa chefer, de arbetar 24/7 för att säkerställa att Trafikverket utifrån ett nationellt perspektiv minimerar trafikstörningar i transportsystemet. Sektionen ingår i enhet nationell operativ ledning som har ansvaret att både förebygga eventuella störningsarbeten men också att hantera de som uppkommer. Nu söker vi dig som sektionschef som vill fortsätta leda och utveckla sektionen med fokus på nationell förmåga, säkerhet och kvalitet.

Som sektionschef i den nationella operativ ledningen är du första linjens chef med personal-, verksamhets- och budgetansvar. I rollen som sektionschef rapporterar du till enhetschefen och du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med dina kollegor på enheten. För dig som chef innebär denna roll möjligheter att skapa de bästa förutsättningarna för dina medarbetare så att det blir en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbetet och kreativitet. I rollen som chef förväntas du även stödja och utveckla medarbetarna genom ett synligt, tydligt och coachande ledarskap.

"Drivs du av att tillsammans med dina medarbetare utmana och utveckla strukturer, kultur, mindset och människor- då kan detta vara platsen för dig!"

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Därutöver har du mycket god förmåga att samverka med externa aktörer och andra myndigheter.

För att lyckas i rollen ser vi att du har aktuell chefserfarenhet av att leda personal i en 24/7 verksamhet från en större organisation. Du ska även ha med dig erfarenhet av förändringsledning samt erfarenhet av ledning av störningskänslig verksamhet. God svenska i tal och skrift är också ett krav. Utbildningsmässigt ser vi att du har en universitets- eller högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom ett för tjänsten relevant område; alternativt har du en annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har med dig erfarenhet av krishantering och ledning av verksamhet som är beroende av nära samverkan med många aktörer. Det är även meriterande om du har erfarenhet av säkerhets- och skyddsarbete i en större organisation samt erfarenhet av att förbereda, genomföra och utvärdera yrkesutbildning och kontinuerlig fortbildning.

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 25-26.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Det förekommer resor i tjänsten eftersom Trafikverket är en nationell myndighet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Robert Thoor,
0101244495

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

ST: Anders Sjögren,
0101235158

SACO: Johnny Larsson,
0101243251

Läs mer