Logga in
Logga in

Sektionschef till Planering av tåg- och banarbeten Solna

Brinner du för medarbetarskap? Har du chefs- eller ledarerfarenhet och vill anta utmaningen att fortsätta bygga upp och driva sektionen Planering tåg- och banarbeten på Trafikverket i Solna? Då har vi rollen för dig!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som sektionschef är du första linjens chef med personal-, verksamhets- och budgetansvar för ca 10-15 medarbetare inom kapacitetsplaneringen med fokus på revisionsplanering och spårplanering. Sektionen ansvarar för att i samarbete med övriga kapacitetsoptimeringsenheter- och sektioner upprätta och justera årlig tågplan.

Som sektionschef ansvarar du för att leda och styra sektionen mot satta mål och överenskomna leveranser. Detta gör du genom att skapa förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar samarbete och kreativitet. I rollen som chef stödjer och utvecklar du medarbetarna genom ett synligt, tydligt och coachande ledarskap. Genom att ha täta dialoger med avdelningens leveransledning vet du vad avdelningen behöver för att klara leveransen idag, imorgon och nästa år. Ett starkt fokus för dig är kompetens- och resursförsörjning för att klara avdelningens och sektionens leveranser. Genom ditt ledarskap skapar du en modig organisation med medarbetare som värnar kunddialogen.

I rollen som sektionschef rapporterar du till enhetschefen och du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med din sektionschefskollega på enheten.

Jag som blir din chef heter Christer Holmgren. För mig är det viktigt med en arbetsplats där människor trivs, får utveckling och där tillit finns. Jag tror på frihet under ansvar och lägger stor vikt vid ansvarstagande, noggrannhet och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har aktuell och relevant chefs- eller ledarerfarenhet. Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ett för tjänsten relevant område, eller om du har en annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. God svenska i tal och skrift är ett krav.
Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 43.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid för både du och dina medarbetare.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christer Holmgren,
0101242607

SACO: Maria Vestrin,
0101231165

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

ST: Anders Sjögren,
0101235158

Läs mer