Logga in
Logga in

Trafikanalytiker

Som trafikanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Hos oss på Trafik frå du chans att bidra i det viktiga arbetet med att trafikstyra och trafikinformera för ökad framkomlighet och trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vi på enhet Trafikstyra och trafikinformera väg hör till avdelning Förvaltning och utveckling inom verksamhetsområde Trafik på Trafikverket. Vi har två huvuduppdrag - ena delen är att förvalta system, arbetssätt och rutiner för våra fyra vägtrafikledningscentraler i landet. Andra delen omfattar omvärldsbevakning och utveckling av vägtrafikledningen för att säkra vår leverans i en allt mer digitaliserad och automatiserad vardag. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för vägtrafikledningscentralerna genom processer, arbetssätt och utbildningar med tillhörande systemstöd, och att tillhandahålla data till interna och externa trafikinformationstjänster.

Som trafikanalytiker med ansvar för vägtrafikanalys är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bygga upp, förvalta och vidareutveckla en nationell funktion för vägtrafikanalys inom verksamhetsområde Trafik. Du kommer utveckla och följa upp mått för att mäta effekt av trafikstyrnings- och trafikinformationsåtgärder; förvalta och utveckla funktioner för trafikdata baserade på historiska och realtidsdata, samt föreslår förbättringar i verksamheten baserat på analyserna. Du kommer även delta i och leda verksamhetsutvecklingsprojekt.

Enheten består av ca 30 medarbetare placerade på tre olika orter runt om i landet. Som trafikanalytiker kommer du att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom enheten, men även med andra kollegor inom vägtrafikledningscentralerna och övriga verksamhetsområden på Trafikverket.

Kvalifikationer

Din problemlösande analysförmåga är en nyckel för att lyckas som ansvarig för vägtrafikanalys. Du förstår vikten av högt kundfokus och av att utveckla och leverera lösningar och tjänster som ger bäst nytta för mottagarna. Du kommer att ingå i nätverk rörande trafikanalys såväl internt på Trafikverket, som med externa aktörer, så det krävs att du har lätt att samarbeta och bygga relationer. Rollen kräver även att du ska kunna arbeta strukturerat, analysera information och bryta ner komplexa uppgifter samt dra slutsatser utifrån detta.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.


Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning trafikinformatik, trafikteknik, trafikanalys, trafikplanering, trafikmodeller, matematik, logistik eller annan relevant utbildning. Alternativt så har du annan relevant utbildning i kombination med för tjänsten relevant yrkeserfarenhet som Trafikverket anser likvärdig
  • minst 3 års dokumenterad erfarenhet av trafikanalys, varav minst 1 års erfarenhet av kapacitetsanalys och trafikmodeller för vägtrafik.
  • kunskap av olika analysmodeller, t.ex. mikrosimulering, makro- och mesomodeller, CTM-modeller.
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Kunskaper i Dynameq.
  • Erfarenhet att analysera stora datamängder i Business Intelligence verktyg
  • Erfarenhet av objektorienterad programmering.

Övrig information

Möjlig placeringsort är Solna och Göteborg.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.På Trafikverket finns ett aktivt fritidsförbund som erbjuder olika former av fritidsaktiviteter för anställda och deras familjer.

Som anställd på Trafikverket har du möjlighet till ett årligt friskvårdsbidrag. Det innebär att du kan få bidrag för aktiviteter inom motion och friskvård.

Du har även möjlighet till förmånscykel som anställd. Vi vill inspirera till ökat och säkert cyklande med fokus på vår vision smidigt, grönt och tryggt.


#LI-Hybrid

Ansökan

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Du behöver inte bifoga ett personligt brev, det räcker med CV.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Petra Charlotte Arrenäs,
0101241912

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Viktoria Liss,
0101234337