Logga in
Logga in

Trafikinformationsledare regional

Som trafikinformationsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi letar efter en trafikinformationsledare (TIL) som tillsammans med Tågledare, Driftledare och Operativ ledare ingår i den Regionala operativa ledningen, som i Trafikledningsområde Öst har det övergripande ansvaret för trafikledning på väg och järnväg. Som TIL uppgiftsleder du trafikinformatörer och vägtrafikledare i det operativa arbetet.

Du arbetar både proaktivt och här och nu med att hämta in, analysera och kommunicera verksamhetsövergripande trafikinformation. Du har också regionens huvudansvar för trafikinformation och säkerställer detta över regiongränser. Du ger stöd till Regionala operativa ledaren i det proaktiva arbetet vad gäller trafikinformation och du arbetar med risker i dessa frågor samt utarbetar en handlingsplan vid avvikelser. Vidare producerar och kommunicerar du med externa trafikinformationsmeddelanden till kunder och media och internt till Trafikverket. Du har också daglig kontakt med andra externa intressenter som t.ex. järnvägsföretag.

Arbetstiderna är schemalagt skiftarbete som inkluderar tjänstgöring helger.

Kvalifikationer

Vem är du

Rollen som Trafikinformationsledare är ett intressant och omväxlande arbete som ställer krav på goda ledaregenskaper som innebär en förmåga att arbetsleda utifrån situation och individ. Operativ ledning har många externa kontakter som kräver hög social kompetens och ett gott kundbemötande med kundens behov i fokus. Andra viktiga egenskaper för tjänsten är god samarbetsförmåga, ödmjukhet och prestigelöshet. Tjänsten innebär också att du är självständig och kan fatta egna beslut. I den här rollen kommer dina personliga egenskaper att värderas högt.

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning
  • har viss erfarenhet av trafikinformation och operativ kommunikation
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har viss erfarenhet av att arbeta i operativ verksamhet i en större organisation med operativt verksamhetsansvar
  • har viss kunskap om operativ ledning av störningskänslig verksamhet och spetskompetens inom området information/kommunikation

Övrig information

Intervjuer planeras via Skype v.28/29.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LE1 #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Alexandra Passanante,
0101239096

ST: Filip Karlsson,
0101242542

SEKO: Anders Wallner,
0101242475

SACO: Emilia Tennmyr,
0101242287