Logga in
Logga in

Trafikinformatör

Som trafikinformatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som trafikinformatör ansvarar du för att säkerställa att tågresenärer och kunder får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken. Detta kan gälla allt från försenade och inställda tåg till byte av perrong. I den här rollen når du ut till många människor och då är det viktigt att du är noggrann i hur du uttrycker dig både i tal och skrift.

Du kommer att arbeta i en operativ miljö där du samverkar tillsammans med flera andra roller i lokalen. Som trafikinformatör måste du vara beredd på oväntade och plötsliga händelser i tågtrafiken. Du är en viktig spelare i kommunikationen i lokalen för att föra vidare informationen och du ansvar för att alla beslut kommuniceras vidare ut till resenärer och andra intressenter. Informationen du hanterar går ut via befintlig utrustning på stationerna och lägger grunden för information till olika hemsidor, appar och media. För att kunna göra det håller du dig uppdaterad om läget i trafiken via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med kollegor och järnvägsföretag.

Tågtrafiken är igång dygnet runt under årets alla dagar. Som trafikinformatör arbetar du i nuläget enligt ett schema som innebär skifttjänstgöring och inkluderar såväl vardagar som helger, dock ingår inte nattjänstgöring. Det innebär att det kan vara både lugna stunder som medför mera övervakning av trafiken till fartfulla stunder där ett aktivt arbete krävs. I den här tjänsten får du ett lärorikt, utmanande och roligt arbete då ingen dag är den andra lik och för att komma in i arbetet på bästa sätt får du en gedigen introduktion, utbildning och handledning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren och har god samarbetsförmåga. Du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt, ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer och har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer.

Vidare har du god förmåga att planera, strukturera och skapa genomförbara planer utifrån ett helhetstänk, både på kort och lång sikt. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

  • Har slutförd gymnasieutbildning.
  • Har mycket god datorvana.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • Har arbetslivserfarenhet från järnvägsbranschen.
  • Har arbetslivserfarenhet från operativ verksamhet som till exempel en trafikledningscentral, larmcentral eller annan övervakande centralfunktion.
  • Har erfarenhet av att arbeta skift.
  • Har goda kunskaper i engelska i skrift.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Du behöver bifoga ditt gymnasiebetyg då ett av kraven är fullständig gymnasieutbildning.

Intervjuer är planerade via Skype i v. 43 och 45.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Tobias Hjelmar,
0725870935

Övrigt trafik-/trans Henrik Blomstrand,
0101230389

SACO Svante Lennerstedt,
0101244241

ST Mikael Larsson,
0101242276