Logga in
Logga in

Trafikplanerare

Som Trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som trafikplanerare säkerställer du att järnvägen klarar planerad trafik. Du ansvarar för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten samt specialtransporter inom järnväg. I rollen tar du emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser och säkerställer att det finns möjlighet att köra tåg eller utföra arbeten på järnvägen. Du kommer ha en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet på järnvägen. En stor del av ditt arbete kommer att ske med dator som hjälpmedel. Detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information. Du tillhör en nationell enhet som finns på fyra orter i Sverige. I Solna finns ca 25 medarbetare som man har ett nära samarbete med. 

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och att se andras behov och perspektiv. Eftersom rollen innebär mycket kommunikation både med kunder och internt ser vi att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du har också förmåga att självständigt lösa uppgifter utifrån komplexa förutsättningar. 

Vi söker dig som har 

  • en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, logistik eller järnväg eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som Trafikverket sammantaget bedömer likvärdig
  • något års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter, exempelvis logistik, trafikledning, planering inom transportsektorn eller annan verksamhet som vi bedömer likvärdig
  • datorvana och kunskap i Microsoft Officepaketet, främst i Word, Excel, Power Point och har lätt för att arbeta i flera system parallellt
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har

  • goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg
  • aktuell och relevant erfarenhet från att ha arbetat med förhandling/medling
  • aktuell och relevant refarenhet från att ha arbetat med projektledning

Övrig information

I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet. De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 44. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

#LI-Hybrid. #LI-EA2.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna Söderström,
0101235279

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

ST Anders Sjögren,
0101235158

SACO Maria Vestrin,
0101231165