Logga in
Logga in

Trafikplanerare

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik? Som trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet.

Du kommer att ingå i ett team med ca 20 trafikplanerare. Just nu förstärker vi vårt team med tre till. Gemensamt för tjänsterna är att skapa tågplaner (komplexa tidtabeller) där den ena tjänsten har fokus på tåg och den andra tjänsten på arbeten som ska utföras i spåren. Du säkerställer att järnvägen klarar planerad trafik eller utföra arbeten på samt för en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet. Detta gör du genom tydliga presentationer om komplexa samband som innehåller stora mängder information och presenterar materialet på ett för målgruppen anpassat sätt. I rollen ansvarar du för att ta fram tågplanen som ligger 1-2 år framåt i tiden samt hantera de löpande förändringarna.

Vad kan vi erbjuda dig?

Arbetet är omväxlande och utmanande samtidigt som du har många kontaktytor och olika typer av samarbetsytor. Hos oss kommer du få möjligheten att ingå i ett väl sammansvetsat team som tillsammans bidrar till att tåg med resenärer och gods kommer fram i tid och som utgör en viktig del i Sveriges järnvägstrafik.

För att du ska komma in i jobbet på bästa sätt kommer du få en gedigen introduktion som dels består av utbildningar samt handledning. Viss del av utbildningen kan komma att vara på annan ort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning logistik eller järnväg eller har gedigen erfarenhet av planering/logistik som vi bedömer likvärdig
  • har mycket god datavana, där du har lätt för och är van vid att arbeta med såväl dator och olika system
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Vem är du?

För att komma till din rätt i rollen ser vi att du har förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö. Då du kommer att ha mycket kundkontakt och hålla i möten med externa parter behöver du ha god kommunikativ förmåga och vara bekväm med att hålla i presentationer. Du behöver också kunna anpassa dig till ändrade omständigheter och kunna organisera och planera ditt arbete men även kunna se utanför boxen och tänka i nya banor. Vidare ser vi att du har förmåga att anpassa dig och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom planering eller logistik där du jobbat med flöden till exempel trafikplanering, bemanningsplanering, lageroptimering, flödeshantering, som speditör eller liknande
  • har erfarenhet av förhandling

Övrig information

Anställningsstart v 10.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lennart Persson,
0101232285

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Maria Vestrin,
0101231165

ST Anders Sjögren,
0101235158