Logga in
Logga in

Trafikplanerare

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare med placering i Gävle. Vi vill ha din ansökan senast den 2 april. Vill du vara med och påverka vår tågtrafik?

Sök tjänsten

Det här är en möjlighet för dig som vill jobba brett, har vilja att lära dig nya saker och vill fortsätta utvecklas för att bli en expert inom trafikplanering.

Om jobbet

Som trafikplanerare hos produktionsplanering Järnväg ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten, specialtransporter samt övriga tjänster inom järnväg. I rollen kommer du att ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser samt säkerställer att det finns kapacitet på järnvägen i innevarande tågplan. Du kommer ha interna kontakter inom Trafikverket och även ha ett nära samarbete med både järnvägsföretag samt entreprenörer. En stor del av ditt arbete kommer att ske med dator som hjälpmedel, detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information. Produktionsplanering Järnväg är en nationell enhet som finns på flera orter i Sverige. Gruppen i Gävle består för närvarande av 12 personer som har ett nära samarbete.

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid men även skapa förutsättningar för att medarbetare ska prestera på bästa sätt.


Kvalifikationer

Som person har du god problemlösningsförmåga och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Du har god kommunikationsförmåga och du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Som trafikplanerare är du serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. För att lyckas i rollen behöver du även vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom logistik alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har god datorvana och aktuell erfarenhet av att arbeta med ärendehantering- eller planeringssystem
  • har aktuell erfarenhet av arbete inom logistik
  • har aktuell erfarenhet av att arbeta inom service med kundnära kontakter
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet som trafikplanerare
  • har erfarenhet av planering eller underhållsarbete på järnväg

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade på plats i Gävle under vecka 16 och 17.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LE1 #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Oskar Bondesson,
0101236523

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Maria Vestrin,
0101231165

Läs mer