Logga in
Logga in

Trafikplanerare

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik? Det här är en möjlighet för dig som vill jobba brett, har vilja att lära dig nya saker och vill fortsätta utvecklas och bli en expert inom trafikplanering. Vi förstärker vårt team med flertalet medarbetare som på sikt kommer jobba inom alla våra områden.

Som trafikplanerare ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten samt specialtransporter inom järnväg både på kort- och långsikt. Du kommer att ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser samt säkerställer att det finns möjlighet att köra tåg eller utföra arbeten på järnvägen. Du för en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering av ansökt och tillgänglig kapacitet för att hitta de bästa lösningarna och minimera störningar i järnvägsnätet. Detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig tågplan och produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet.

Jag som blir din chef heter Christer Holmgren och jag har min stationeringsort i Gävle, för mig är det viktigt med en arbetsplats där människor trivs, får utveckling och där tillit finns. Jag tror på frihet under ansvar och lägger stor vikt ansvarstagande, noggrannhet och initiativförmåga.

 Vi på Support Järnväg är en nationell sektion som finns på flera orter i Sverige och mycket av vår kontakt kommer att ske via Skype, det är därför viktig att du är bekväm med att ta till dig kunskap och instruktionen på distans.

 Vår huvuduppgift är att fungera som ett stöd till hela Trafikplanering och dess leveranser, och dina arbetsuppgifter kan därför komma att förändras med kort varsel.

 Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid men även skapa förutsättningar för att medarbetare ska prestera på bästa sätt.

Vi söker nu trafikplanerare till Borlänge, Gävle, Göteborg, Malmö och Solna.


Kvalifikationer

Vem är du?

Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du har viljan att lära dig samtidigt som du har en god problemlösningsförmåga och hittar lösningar ur ett helhetsperspektiv och ser andras behov och perspektiv. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har lätt för att samarbeta och är positiv.

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering eller logistik alternativt annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • Har god datavana och erfarenhet av att arbeta med olika datasystem
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av arbete inom logistik med till exempel trafikplanering, bemanningsplanering, lageroptimering, flödeshantering, som speditör eller liknande
  • Har erfarenhet av digitala ansöknings- och planeringsverktyg


Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort är Borlänge, Gävle, Göteborg, Malmö och Solna.

Intervjuer är planerade via Skype under vecka 17.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LE1 #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christer Holmgren,
0101242607

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Maria Vestrin,
0101231165

ST: Anders Sjögren,
0101235158