Logga in
Logga in

Trafikplanerare med inriktning spårplanerare

Som Trafikplanerare inom spårplanering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Jag som blir din chef heter Jonas Lövgren och i mitt team skapar vi tillsammans ett arbetsklimat som präglas av gemenskap och sammanhållning. Som en i gruppen kommer du uppleva frihet under ansvar och ett ledarskap som fokuserar på individuell utveckling.

Om jobbet

Som trafikplanerare ansvarar du för att tilldela kapacitet i järnvägsanläggningen. Du har interna kontakter inom Trafikverket och ett nära samarbete med järnvägsföretagen gällande planering och utförande av ansökt kapacitet.

Du tar emot ansökningar och utifrån dessa analyserar du och säkerställer att det finns kapacitet på järnvägen i innevarande och kommande tågplaner. Du levererar uppdaterade produktionsplaner för operativ drift inför varje driftsperiod till Trafikverkets trafikledningscentraler.

Kvalifikationer

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt om med en lyhördhet för mottagaren. Du har lätt att söka och ta till dig information och du ser möjligheter i förändringar , du tänker i nya banor på ett lösningsorienterat sätt. Du ser logik och samband i komplex information eller miljö. I samarbetet med dina kollegor och i dialog med andra har du lätt att anpassa dig för att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom samhällsplanering/logistik/järnväg, alternativt har annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • mycket god datavana och kunskap i office-paketet
  • god förmåga i tal och skrift på svenska

Det är bra om du har:

  • erfarenhet som trafikplanerare
  • erfarenhet av arbete med liknande uppgifter, exempelvis planering och logistik ifrån transportsektorn eller annan liknande verksamhet
  • goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jonas Lövgren,
0101239201

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

Seko: Dennis Ryd,
0101238466

Saco: Maria Vestrin,
0101231165