Logga in
Logga in

Vägtrafikledare

Vill du vara en del av ett team som arbetar dygnet runt för att säkerställa framkomlighet och trygghet på vägarna?

Sök tjänsten

Som vägtrafikledare arbetar du med tekniska system, hanterar utmaningar i realtid och bidrar till en god framkomlighet på de statliga vägarna. Jobba med oss för ett stimulerande och utvecklande arbete där ingen dag är den andra lik!

Om jobbet

Som vägtrafikledare arbetar du i en trafikledningscentral tillsammans med andra vägtrafikledare, där ni alla har till uppgift att se till att våra vägar och anläggningar är framkomliga. Rollen innebär att du övervakar samt styr och leder vägtrafiken med hjälp av olika tekniska system inom ett utpekat ansvarsområde.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • övervaka trafikflöden med hjälp av teknisk utrustning i väganläggningen
 • informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS m.fl. om läget på de statliga och kommunala vägarna, samt anläggning via webb och trafikradio
 • hantera störningar i trafiken vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken, för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet
 • analysera och prognostisera kommande trafikpåverkande händelser, tex väder och trafikstörande arbeten
 • stödja interna operativa ledningsfunktioner vid icke-normala händelser genom informationshantering och insamlande av beslutsunderlag

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt, året runt.

Som vägtrafikledare får du ett lärorikt, utmanande och roligt arbete med en gedigen introduktion, utbildning och handledning för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt. Utbildningen pågår i cirka sex månader där både praktiska och teoretiska delar ingår.

Kvalifikationer

Som person har du förmåga att anpassa dig till gruppen för att tillsammans hitta lösningar på ett prestigelöst sätt med fokus på den gemensamma uppgiften. Du kan hantera stress på ett konstruktivt sätt och prioritera arbetsuppgifter vid stressade situationer, växla snabbt från lugna stunder till arbete med hög belastning. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har även en god problemlösningförmåga.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.


Grundläggande krav är att du:

 • Har gymnasieutbildning alternativt annan utbildning som motsvarar en gymnasieutbildning
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Har god förmåga och erfarenhet i närtid av att använda datorer och olika system för att underlätta arbetsuppgifter och kommunicera effektivt
 • Kan arbeta skift som innebär tjänstgöring under dag, kväll, natt och helg
 • Har körkort för personbil


Det är meriterande om du har:

 • Har erfarenhet från en operativ verksamhet - exempelvis en trafikledningscentral eller driftledningscentral och/eller från larm/ledningscentral eller motsvarande

Övrig information

Vi på Trafikverket arbetar för ett tillgängligt Sverige i rörelse - dygnet runt, året om.

På Trafikverket finns ett aktivt fritidsförbund som erbjuder olika former av fritidsaktiviteter för anställda och deras familjer.

Som anställd på Trafikverket har du möjlighet till ett årligt friskvårdsbidrag. Det innebär att du kan få bidrag för aktiviteter inom motion och friskvård.

Du har även möjlighet till förmånscykel som anställd. Vi vill inspirera till ökat och säkert cyklande med fokus på vår vision smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV. I denna rekrytering kommer webbaserade tester användas som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype. Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef om du har frågor eller funderingar.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Stefan Mattsson,
0101230473

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Svante Lennerstedt,
0101244241

ST: Linus Reinhag,
0101233512