Logga in
Logga in

Verksamhetsutvecklare med fokus på processen Planera Trafik

Som  verksamhetsutvecklare  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker en verksamhetsutvecklare som kommer att arbeta med järnvägsfrågor inom verksamhetsområde Trafik. Verksamhetsområdets uppgift är att se till att vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. Vi ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra Trafikplanera Järnväg vilket ansvarar för förvaltning och utveckling av trafikplaneringen på järnvägen. Du kommer att ingå i en enhet vars uppgift är att förvalta och utveckla dess arbetssätt och it-lösningar.

Som verksamhetsutvecklare initierar och driver du både mindre och större utredningar och utvecklingsprojekt. Det innebär att du kommer att driva det systematiska förbättringsarbetet. Arbetet med förbättringsarbete kommer involvera andra delar av Trafikverkets organisation, och det innebär att du behöver driva förbättring inom många områden och i god samverkan med den övriga organisationen samt med järnvägsföretag och externa parter. Du förväntas även bidra till avdelningens interna arbetssätt och våra gemensamma frågeställningar.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du pedagogisk och strukturerad samtidigt som du är bra på att ta initiativ och se vad som behöver göras. Du har en förmåga

att åstadkomma förändring utan att kunna utöva ett direkt ledarskap. Då tjänsten innebär många samarbetsytor behöver du även ha en god

kommunikationsförmåga samt förmåga att samarbeta med andra.

Vi söker dig som:

  • Har universitets- eller högskoleutbildning (180 hp/120 p) inom relevant område exempelvis kvalitet, teknik eller IT eller annan relevant utbildning och aktuell erfarenhet som kan anses likvärdigt
  • Har erfarenhet av att arbetat med verksamhetsutveckling inom transportsystem
  • Har erfarenhet av förändringsledning
  • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av att arbeta med järnvägsfrågor
  • Har erfarenhet av att utbilda samt coacha medarbetare
  • Har erfarenhet av projektledning

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester skickas ut v.16 och intervjuer genomförs under v. 22.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Solna, Örebro

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Emra Spahiu,
0101231375

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Viktoria Liss,
0101234337