Logga in
Logga in

Resultatenhetschef Fordonsresurser till Trafikverket

Vill du ta dig an uppdraget att vara med och forma framtidens infrastruktur, med fokus på det som skapar värde för medborgare och näringsliv?

Sök tjänsten

Som resultatenhetschef för fordonsresurser, Trafikverkets minsta resultatenhet men snabbast växande, har du det övergripande ansvaret för att enheten bedriver ett effektivt och kvalitetssäkert arbete. Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Resultatenheten påbörjade en förändringsresa för några år sedan och nu söker vi dig som vill ta vid och fortsätta arbetet med att möta framtidens behov. Du får tillfälle att ge dig in i komplexa frågor som bland annat är centrala för landets infrastruktur, t ex stötta samhället i kris och höjd beredskap. Arbetet ger dig en bred palett av utmaningar, där du bland annat får vara med och vidareutveckla plattformar, tjänster och nya arbetssätt.

Som resultatenhetschef för fordonsresurser har du det övergripande ansvaret för att fordonsresurser bedriver ett effektivt och kvalitetssäkert arbete och du planerar, leder och följer upp kontinuerligt mot verksamhetens mål. Fordonsresurser levererar i första hand tjänster internt till kunder inom Trafikverket men har även en del externa kunder. Resultatenheten består av drygt 40 medarbetare som är utspridda på flera orter i landet.

Resultatenheten är uppdelad i tre avdelningar, avdelningen för verksamhetsstyrning, avdelningen för beredskapsresurser och avdelningen för spårgående fordon. Dessa avdelningar har varsin chef. Du har personalansvar för de tre avdelningscheferna, samt för resultatenhetens administratör. Du leder resultatenhetens ledningsgrupp om fyra personer och du har även en viktig uppgift att bidra till helheten på Trafikverket. Som resultatenhetschef rapporterar du till en internstyrelse med en av Generaldirektören utsedd ordförande. I rollen representerar du resultatenheten Fordonsresurser både internt och externt.

Kvalifikationer

Du är en person som trivs i komplexa sammanhang och som med självständigt driv har förmågan att analysera strategiska frågeställningar utifrån helhetsperspektiv. Som ledare drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver utvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi vill att du har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • minst ett par års chefserfarenhet
  • arbetslivserfarenhet från kundorienterad och leveransinriktad organisation
  • drivit förändringsarbete t.ex. gällande förändrade arbetssätt eller kulturförändring
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket

Vi ser gärna att du har:

  • arbetslivserfarenhet av arbete vid myndighet
  • arbetslivserfarenhet av spårfordon och/eller beredskapsplanering
  • arbetslivserfarenhet inom offentlig upphandling av tekniskt komplexa system
  • erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • erfarenhet av resultatkrav och bolagsliknande former

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Deras uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering. Fordonsresurser förväntas fortsätta växa snabbt, bl. a till följd av ambitionshöjningarna inom totalförsvaret och Trafikverkets roll i det. Fordonsresurser förväntas också genomföra stora, komplexa upphandlingar av materiel och fordon de kommande åren.

"Tillsammans gör vi Sverige närmare". Trafikverket tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Trafikverket tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så de bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I den här rekryteringen samabetar vi med Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Ansvarig rekryteringskonsult Ulrica Pantzar, 070-7677775, ulrica.pantzar@poolia.se Rekryteringskonsult Niklas Andrae, 070-9790535, niklas.andrae@poolia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

SEKO: Åke Ottosson,
0101242839

ST: Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO: Bengt Skärlén,
0101231366