Logga in
Logga in

Vill du vara med och driva arbetet med civilt försvar

Låter det intressant?! Trafikverket stärker organisationen ytterligare inom civilt försvar. Här får du chansen att vara med i uppbyggnaden och driva dessa frågor tillsammans med oss. 

Sök tjänsten

Om jobbet

Du kommer bland annat jobba med planering och hantering av fordon och materiel som används inom vår krisorganisation. Förvaltningen inom civilt försvar innefattar beredskapsmateriel som exempelvis broar, reservkraft och bandvagnar samt andra typer av fordon som exempelvis truckar, hjullastare och lastbilar. Det är en ny roll inom avdelningen där verksamheten är under uppbyggnad vilket ger möjlighet att vara med tidigt i utvecklingen av vår tillgångsförvaltning.

Målet är att få ut högsta möjliga tillgänglighet samt tillförlitlighet av våra tillgångar och samtidigt vara kostnadseffektiva. För att nå dit behöver vi dig som vill driva arbetet, med stöd av övriga på avdelningen.

Arbetet innebär att utifrån uppsatta mål medverka i framtagande av strategier för att skapa en robust förvaltning, ta fram teknisk dokumentation inom logistik, drift och underhåll samt implementera och följa upp.

Du kommer i din roll utveckla materielsystemen enligt standarden för Tillgångsförvaltning (ISO 55001), med fokus på arbetssätt och digitala system för tillgångsförvaltning. Arbetet utförs i nära samarbete med dina kollegor på kontoren och depåerna.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har lätt att kommunicera och är samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. I rollen är du strukturerad; arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. Du är kreativ; ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. I rollen är du självgående; tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Vi söker dig som

  • har i närtid arbetslivserfarenhet som verksamhetsutvecklare, förvaltare, projektledare eller konsult inom asset management/tillgångsförvaltning 
  • har högskole-eller universitetsutbildning om 180 hp(120p) med ingenjörs eller teknisk inriktning alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet vi bedömer som likvärdig
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta i olika datasystem, inklusive MS Excel, Power Point och Word
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • kan tala, läsa och skriva på engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har dokumenterad erfarenhet av att bygga upp system enligt ISO55001, Systems engineering eller ILS (integrerat logistikstöd) och implementering av det
  • har erfarenhet och kunskap inom civil- och totalförsvarsfrågor

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Bifoga ENDAST CV inget personligt brev etc, utan svara utförligt på de frågor du får när du söker tjänsten.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Chef Johan Hedman,
0101242317

SEKO Åke Ottosson,
0101242839

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Bengt Skärlén,
0101231366