Logga in
Logga in

Utvecklingsansvarig inom signal- och teleteknik

Vill du arbeta som utvecklingsansvarig i en framtidsbransch? Som utvecklingsansvarig för signal- och teleteknik på Trafikverksskolan är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos oss i Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund; pålitliga, engagerade, modiga, och vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi levererar all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole-, gymnasie- och yrkeshögskoleutbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Som utvecklingsansvarig är ditt huvuduppdrag att utveckla och förvalta utbildningar som leder till rätt och ökad kompetens för Trafikverksskolans kunder inom området signal- och teleteknik. Att vara utvecklingsansvarig innebär dels att vara processledare men även att se och förverkliga nya pedagogiska möjligheter i samband med kurs- och kompetensutveckling.

Att utveckla utbildningar inom Trafikverksskolan innebär att leda processen med att inventera behov för kompetenshöjande insatser, utreda och skapa förutsättningar för genomförande av kurser genom att upprätta kursplaner, målprogram, kurskalkyler etc. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete och kontinuerlig kontakt med våra kunder och kollegor på Trafikverksskolan.

Som utvecklingsansvarig ansvarar du även för förvaltning och administration av Trafikverksskolans befintliga utbud av utbildningar. Arbetet innebär stort eget ansvar med handlingsfrihet utifrån givna uppdrag.

Tjänsten är placerad i Ängelholm, och resor kan förekomma

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som utvecklingsansvarig så krävs det att du har förmåga att självständigt se vad som behöver göras och är duktig på att planera, strukturera driva ditt arbete framåt. Eftersom vår verksamhet bedrivs som en resultatenhet är det viktigt att du har starkt kundfokus. En nyckel till din framgång i yrket blir därför att du lyckas väl i dina samarbeten och att du är en god relationsbyggare som i förtroende gärna bygger nya nätverk och vårdar de befintliga. Du är duktig på att lösa problem med fokus på att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. 

Vi söker dig som har

  • högskole- eller universitetsexamen (minst 180 hp eller motsvarande) inom relevant område. Alternativt så har du annan utbildning som vi i kombination med erfarenhet bedömer likvärdig
  • utbildning och flerårig arbetserfarenhet inom signalteknik på svensk järnväg
  • erfarenhet av att leda processer eller arbetsgrupper
  • goda kunskaper och är en van användare av Officepaketet, främst Excel, Powerpoint och Word
  • goda kunskaper och lätt för att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift
  • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom vuxenpedagogik och metodik
  • har erfarenhet av att leda projekt
  • har erfarenhet av offentlig upphandling
  • kan utrycka dig väl på engelska både i tal och i skrift

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Digitala intervjuer är planerade att genomföras via Skype under vecka 2 2023.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Thomas Frost,
0101243040

ST Stefan Kratz,
0101241783

SACO Malin Nyman,
0101243056

Pedagogiskt arbete Görgen Ståhl,
gorgen.stahl@trafikverket.se