Logga in
Logga in

Analytiker belagd väg

Som Analytiker inom området belagd väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Enheten Tillgångsförvaltning Väg och väganordning inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar bland annat för teknikområdena beläggning, vägkropp, vägmarkering, vägutrustning, sidoområden och sidoanläggningar. Vi är en nationell enhet inom avdelning Vägsystem med verksamhet över hela landet. Nu söker vi en analytiker inom området "belagd väg" som kommer bli ansvarig för utredningar och genomförande av analyser för det belagda vägnätet inklusive vägkropp. I rollen bidrar du till utvecklingen och verksamheten kring tillståndsbedömning på det belagda vägnätet. Du ansvarar för att leda olika projekt, ta fram underlag och rapporter samt redovisningar till verksamhet, såväl inom som utanför Trafikverket. Du ställer krav och följer upp leveranser så att verksamheten och konsulter levererar enligt våra behov. Tjänsten innebär ett samarbete med våra projektledare, anläggningsspecialister och specialister inom andra näraliggande teknikområden.

I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • leda arbetet med implementering av arbetssätt gällande befintliga och kommande strategier för tillgångsförvaltning, LCC, LCA, val av åtgärder etc.
 • analysera och följa upp tillståndet i anläggningen på både kort och lång sikt
 • ta fram, redovisa och föredra analyser och resultat i olika sammanhang såväl internt som externt
 • delta i verksamhetens förvaltning och att medverka i utveckling av system för tillståndsbedömning, projektens genomförarande samt återrapportering
 • vara förvaltare av analyssystem för belagda vägar
 • analysera och kvalitetssäkra insamlad tillståndsdata
 • vara handläggare för FOI och verksamhetsnära utvecklingsprojekt.

Då vi arbetar nationellt kan resor inom Sverige förekomma.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en mycket god analytisk problemlösningsförmåga och ser utveckling och utvärdering av olika handlingsalternativ som en naturlig del av arbetet. Tjänsten innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du har ett eget driv där du tar ansvar för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Inriktningen i rollen är på beräkningar och analyser av prognoser, därför är det viktigt att du trivs med att hantera stora data- och statistikmängder. 

Vi söker dig som:

 • har civilingenjörsutbildning med inriktning mot anläggningsbyggande eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet av arbete med analys av det belagda vägnätet med inriktning på beräkningar och analyser av prognoser, tillståndsutveckling, LCC och LCA av vägkonstruktioner
 • har erfarenhet av att arbeta med analyssystem inom tillgångsförvaltning av infrastrukturanläggningar
 • har mycket goda kunskaper i Office-programmen
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har körkort för personbil
 • har dokumenterad kompetens inom projektledning gällande utredningar av teknisk karaktär

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av att hantera och analysera tillståndsdata
 • har god kännedom om Trafikverkets underhållsstandard för belagd väg och har tillämpat PMSv3
 • har erfarenhet att arbete med analyssystem som dTims, HDM4, AgileAssets eller liknande.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 13-14 juni, via Skype.

#LI-EB1

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karl Blad,
0101231102

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702