Logga in
Logga in

Arbetsplatskontrollant inom trafiksäkerhet väg

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller och förebyggande arbete utifrån lagar, förordningar och krav för aktiviteter inom arbete på väg. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid vägarbeten. Du blir en viktig kugge i det arbetet genom att stödja verksamheten med din kompetens både internt och externt. Arbetet bedrivs självständigt, delvis på obekväm arbetstid med resor och övernattningar vilka du bör vara bekväm i för att trivas med jobbet. Tjänsten förutsätter också att du obehindrat kan röra dig fritt på vägarbetsplatser.

Kvalifikationer

Som person i den här tjänsten

 • behöver du ha förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt
 • kan du enkelt anpassa dig till nya omständigheter och situationer
 • kan du arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i pressade situationer
 • kan du vara ett gott föredöme utifrån trafiksäkerhet

Vi söker dig som

 • har körkort för personbil
 • har gymnasieutbildning
 • har utbildning inom "arbete på väg" eller annan utbildning inom trafiksäkerhet
 • har relevant erfarenhet av "arbete på väg"
 • är insatt i regelverket gällande trafiksäkerhet

Det är meriterande

 • om du har erfarenhet av att ha jobbat i en kontrollfunktion
 • om du har kunskaper inom entreprenadjuridik

Övrig information

Arbetsplatsplacering för den här tjänsten är Jönköping men bor du inom kvadraten "Linköping, Västervik, Värnamo och Jönköping" kan du kan utgå från ditt hem.

Test och arbetsprov kan komma att användas i den här rekryteringen som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sofia Wallgren,
0101232499

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer