Logga in
Logga in

Controller

Som Controller  på Trafikverket är du ett proaktivt stöd till ledningen och företrädare i styrningen av verksamheten mot önskat resultat.

Sök tjänsten

Om jobbet

I den här varierande rollen som Controller kommer du att blanda arbetsuppgifter kopplat till rollen som avdelningscontroller, så som stöd till verksamheten, löpande arbete med avvikelsehantering, månads- och tertialrapportering, budgetering, uppföljning och analys av ekonomiskt utfall, med att stötta befintliga kvalificerade controllers inom bl. a personalekonomi och bemyndiganderedovisning. Det kommer också finnas möjlighet att arbeta med utvecklingsarbete inom dessa områden och för verksamhetsområdet som helhet. Denna roll innebär många kontaktytor och du kommer att samverka med många olika personer inom verksamhetsområdet, främst chefer och andra controllers. Föredragningar och rapporteringar för ledningen på olika nivåer förekommer.

Tjänsten är placerad på verksamhetsområde underhåll på avdelning verksamhetsstyrning och ekonomienheten och det blir verksamhetsområdets ekonomichef som blir den närmaste chefen.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är trygg i din roll, prestigelös och har god självinsikt. Du har en förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till aktuell situation. Rollen ställer höga krav på din kommunikationsförmåga, att du är lyhörd och duktig på att förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt där du anpassar dig till mottagaren. Att arbeta enligt en tydlig process, organisera och planera ditt arbete väl och hålla deadlines är naturligt för dig.

Det kommer att vara ett högt arbetstempo periodvis vilket kräver att du kan prioritera väl och att du har ett anpassningsbart förhållningsätt. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet i närtid som controller eller erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet, som vi bedömer som likvärdig från en statlig myndighet alt. motsvarande större organisation
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • Har kunskaper om Trafikverkets ekonomimodell och ekonomisystemet Agresso.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker digitalt via Skype.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Emelie Gadde, se kontaktuppgifter nedan.

Möjliga placeringsorter: Borlänge eller Gävle.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

13 Chef i 1:a linjen enhet Emelie Gadde,
0101244433

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

SEKO Urban Haglund,
0101241702

ST Lars Hedlund,
0101239501