Logga in
Logga in

Driven och nyfiken projektingenjör

Är du intresserad av projektledning för att underlätta vardagen för resenärer i hela Sverige genom att vara med och bidra till dagens och framtidens infrastruktur?

Sök tjänsten

Då har du chansen att arbeta som projektingenjör med samarbetsinriktade kollegor i en roll där du lär dig på bredden och djupet.

Om jobbet

Enhet Stationsförvaltning är en nationell organisation på Verksamhetsområde Underhåll och ansvarar för förvaltning av Trafikverkets område på stationer med resandeutbyte. Förvaltningen innefattar bland annat tillsyn och skötsel av plattformar och plattformsförbindelser såsom hissar, rulltrappor möblering mm. En del resande förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör på enhet stationsförvaltning är du ett stöd till stationsförvaltare nationellt och kommer även att driva egna projekt. Du kommer att vara involverad i ekonomiuppföljning, intern administration, leveransuppföljning, projektledning samt att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, förordningar och interna arbetsinstruktioner och processer som finns. Du kommer att leda möten såsom driftmöten samt delta i andra interna och externa möten. Du ska även kunna gå in som ersättare för stationsförvaltaren.

Med anledning av detta vill vi nämna att goda prestationer alltid lönar sig hos oss och att vi är noggranna med att skapa förutsättningar för att du ska ha möjlighet till en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi dessutom dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges därmed möjlighet till ett flexibelt arbetsliv med möjlighet att förlägga viss del av arbetstiden på distans. Inte minst får du påverka Sveriges största infrastruktur och hjälpa till att leda Sverige in i framtiden!

Jag som blir din chef heter Linda Carlén. Genom tydlighet och ett coachande ledarskap och att finnas tillgänglig skapas delaktighet, engagemang och en trivsam arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi ömsesidig tillit och trygghet för en ständig utveckling av våra leveranser och tillsammans driver vi verksamheten framåt med fokus på resultat. Jag hoppas att du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt och hållbart transportsystem.

Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen som projektingenjör har du god samarbets-, och kommunikationsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Arbetet innefattar mycket intern och extern kommunikation. Då arbetet innebär administration kopplat till bland annat ekonomi, riskhantering och möten ser vi att du är noggrann och har en god problemlösningsförmåga. Vi ser positivt på om du har ett tekniskt intresse.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis förvaltning. Alternativt annan utbildning som Trafikverket tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar
  • aktuell och relevant erfarenhet från projektledning eller projektuppföljning inom exempelvis drift- och underhåll, infrastruktur eller fastighetsförvaltning
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för manuellt växlad personbil.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av administrativt arbete inom drift, underhåll
  • kunskap om entreprenadjuridik inom ABFF
  • erfarenhet av ekonomisk uppföljning
  • förmåga att sätta dig in i olika IT-system.

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Gävle, Göteborg och Malmö

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev - däremot är det viktigt att du tar dig tid och besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 19/6 och man har fem dagar på sig att utföra dem.

Intervjuer är preliminärt planerade under vecka 27 och kommer genomföras via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid efter avslutad provanställning.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Linda Carlén,
0101237733

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702

Läs mer