Logga in
Logga in

Driven projektingenjör inom arbetsmiljö till Göteborg

Nu finns en ypperlig möjlighet för dig som vill jobba med arbetsmiljöfrågor på Trafikverket. Vi söker en projektingenjör med samordningsansvar för arbetsmiljöfrågor till vårt härliga team i Göteborg!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektingenjör inom vår enhet håller du i samordningsansvaret på våra fasta driftsställen inom västra underhållsregionen. Du stöttar projektledarna med planering, genomförande och uppföljning av samordningsmöten och skyddsronder. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att säkerställa att vi uppfyller samtliga miljökrav, tillträdeskrav och säkerhetskrav på våra fasta driftställen. Vidare kommer du stötta projektledarna med interna och externa kontakter - till exempel med konsulter, entreprenörer och projektets intressenter.

Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Efter hand som du skaffar på dig värdefull erfarenhet kan du ges möjlighet att driva vissa delar av ett projekt eller mindre projekt självständigt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta då du har många kontaktytor och samarbeten, såväl internt som externt. Du är självgående och driver dina frågor framåt, samtidigt som du besitter ett högt säkerhetstänk och är modig när situationen kräver det. Du känner dig trygg och bekväm med att leda möten och arbeta administrativt med mötesanteckningar, dokumentation mm. Vidare motiveras du av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning ingenjör alternativt annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av arbete inom projektledningsverksamhet, exempelvis projektledning, projektplanering, projektadministration eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning i skydd- och säkerhetsledning för arbete inom spårområde.
  • Arbetat med arbetsmiljöfrågor i beställarrollen.
  • Erfarenhet av arbete inom järnväg.

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsort för denna tjänst är Göteborg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV. Detta som ett steg i ledet att genomföra fördomsfria rekryteringar med fokus på kompetens och potential.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.21. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum under v.24.

Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Emma Sturk,
0101241531

SEKO: Urban Haglund,
0101241702

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380