Logga in
Logga in

Driven projektledare till beläggningsunderhåll i Norrbotten

Slår ditt hjärta lite extra för infrastrukturprojekt och att bidra till samhällsnyttan? Då kanske vi har precis det du söker efter. Vi söker en projektledare till vårt team inom beläggningsunderhåll i Luleå.

Sök tjänsten

För dig som blir projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Hos oss kommer du nämligen tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Om jobbet

Som projektledare inom verksamhetsområde Underhåll planerar, genomför och utvecklar du beläggningsunderhållet på vägnätet i Norrbottens län. Arbetet bedrivs genom både förebyggande och långsiktigt underhåll, med fokus på att leverera säkra och tillgängliga vägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter både idag och i framtiden. Som projektledare leder du ett projektteam som består av bland annat interna och externa resurser.

Du bidrar också med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. Du är Trafikverkets kontaktperson för vägunderhåll inom tilldelade projekt, vilket innebär många kontakter internt men också kommunikation med allmänheten, kommuner och andra myndigheter. Eftersom att våra projekt finns inom hela Norrbottens län så är resor under framförallt barmarkssäsongen ett naturligt inslag i ditt arbete, övernattningar kan förekomma.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning eller annan utbildningsbakgrund som i kombination med aktuell erfarenhet bedöms likvärdig
  • Erfarenhet av projektledning (som projektledare, platschef, byggledare, uppdragsledare, projektingenjör eller motsvarande)
  • Erfarenhet att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • Goda datorkunskaper och kunskaper i Officepaketet
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att driva entreprenader där beläggning har varit en del av projektet
  • Kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik

Övrig information

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Önskar du arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. Placeringsort för denna tjänst är Luleå.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade att hållas via Skype under vecka 8-9.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Olofsson,
0101234849

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702