Logga in
Logga in

Elingenjör med intresse för smartare järnvägsunderhåll

Vill du ha roligt på jobbet?

Sök tjänsten

Ser du dig som en kompetent elingenjör som skulle kunna bidra till ett smartare underhåll av det svenska järnvägssystemet så ingen står där, förvirrad, och funderar över varför vi ens kan ha problem med järnvägen? Sök nu med möjlig placering i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Norrköping eller Linköping.

Om jobbet

Hos oss blir du anställd som järnvägsingenjör inom EL och du vet (eller får lära dig) hur underhållet går till och kommer komma med många idéer om hur vi kan få till ett smartare underhåll av järnvägssystemet avseende elkraft. Du har nyfikenheten; ser utvecklingsmöjligheter och har svaren på många av de elkraftsfrågor vi ställs inför varje dag. Genom detta påverkar du den elektriska utformningen av elkraftsanläggningen - något du och vi tycker är riktigt intressant.

Du ingår i ett av sex regionala team på sektionen Regional Teknik. Teamen består av järnvägsingenjörer inom Elkraft, Spår- och Signalteknik och ni stödjer och lär er av varandra. Tillsammans skapar ni en helhetssyn där ni lyfter olika perspektiv och ger tekniskt stöd till interna parter med målet att få till ett smartare underhåll av det svenska järnvägssystemet. I detta tar du initiativ och kommer med kreativa förslag samtidigt som du driver frågor för att hitta nya smarta lösningar i olika samarbeten, projekt, nätverk och kunskapsutbyten.

Du har en väldigt varierad arbetsdag med trevliga kollegor. En del av arbetet handlar nämligen om att analysera järnvägsanläggningarna genom att ta del av information och utföra platsbesök där du studerar utpekade delar av en anläggning, med syftet att inhämta information som kan stödja oss i bl.a. underhållsplaneringen där du beskriver det tekniska och funktionella tillståndet och föreslår olika åtgärder. Du kommer även, med fokus på elkraft, delta vid framtagning av underhållskontrakt och underhållsplaner, planera regionala reinvesteringar och underhåll, undersöka anläggningars tekniska status och lyfta regionala behov av åtgärder, läsa remisser för anläggningsspecifika krav och upprätta anläggningsspecifika krav för järnväg. Du arbetar även kontinuerligt med uppföljning och analys, deltar i nationell åtgärdsprioritering och deltar i projektarbete med ex. anläggningsutformning, funktionsutredningar och kravställning.

Vi möjliggör din och Trafikverkets framgång genom att erbjuda ett närvarande ledarskap med en chef som tror på din förmåga och vill att du ska ha roligt på jobbet. Du får även vara med och bidra till ett starkare team som har ännu bättre förutsättningar att planera underhåll av de svenska järnvägarna, samt möjlighet till ett flexibelt arbetsliv då du har ett självständigt, varierande och spännande jobb.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk förmåga och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv där du strukturerar och planerar ditt arbete effektivt. För att skapa resultat tar du ansvar för ditt arbete och är självgående när du driver ditt arbete framåt. Du har även god kommunikations- och samarbetsförmåga, inte minst när du skapar och bibehåller goda relationer med andra.

Vi söker dig som har

  • En universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med elkraft (hög- och lågspänning) inom anläggningar.
  • Goda kunskaper (men inte nödvändigtvis expert) i Elsäkerhetsverkets författningssamling ELSÄK-FS.
  • God kunskap om arbetet ute i fält samtidigt som du har flera års erfarenhet av att arbeta mer administrativt - med IT-verktyg såsom dator, office osv - inom ditt teknikområde.
  • God förmåga att förstå och uttrycka dig i tal och skrift på svenska eftersom du ska beskriva anläggningars tekniska status och lyfta behov osv.
  • Körkort för personbil eftersom du kommer åka ut till olika järnvägsanläggningar.

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av projektering avseende elkraft för hög eller lågspänning.
  • God förmåga att arbeta med kontaktledningsanläggningar.
  • Kunskap inom eller erfarenhet av BIM-modeller.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype i början av september.

Möjliga placeringsorter: Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Norrköping eller Linköping.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jan Toröd,
0101231108

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer