Logga in
Logga in

Enhetschef Processförvaltning

Välkommen att söka jobb hos oss som enhetschef inom Avdelning verksamhetsstyrning inom verksamhetsområde Underhåll! Som enhetschef är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som ledare i verksamhetsområde Underhåll skapar du förtroendeingivande relationer inom organisationen och förstår vikten av samverkan och av en aktiv och god säkerhetskultur. Du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö som bidrar till engagemang, trivsel och utveckling för medarbetarna.

Som chef hos oss på Avdelning verksamhetsstyrning kliver du in i en betydande ledarroll där du med stort ansvar, vilja och engagemang tar dig an uppdraget att leda, styra och följa upp processansvaret som chef inom verksamhetsområde Underhåll har, processförvaltningar och utveckling av dessa.

Rollen är bred och komplex med stort ansvar för samhällsnyttan - tillsammans med dina medarbetare och i samarbete med andra verksamheter inom Trafikverket arbetar du aktivt för att utveckla verksamhet som skapar nytta för medborgare och samhälle. Som chef verkar du för Trafikverkets samlade resultat. Enheten består av ett tiotal medarbetare som är placerade på flera olika orter runt om i Sverige. Det förekommer en del resor i tjänsten.

Uppdraget innebär bland annat att:

. Ge stöd och ledning till verksamhetsområdet i dess processorientering. Som enhetschef kommer du att inneha förvaltningsansvar för en av våra huvudprocesser - Samla in och bearbeta information om vägar och järnvägar . Det innebär att planera, leda och samordna processansvaret som chef inom verksamhetsområde Underhåll har. Ansvaret sträcker sig över flera verksamhetsområden och funktioner inom Trafikverket.

. Skapa goda förutsättningar för samverkan mellan linje och processförvaltning. Medverka aktivt med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt för Underhåll och Trafikverket som främjar effektivt och säkert genomförande av verksamheten.

. Arbeta aktivt med omvärldsbevakning och samverkan avseende de processer som VO Underhåll brukar.

Som chef inom enheten Processförvaltning ingår du i avdelning Verksamhetsstyrnings ledningsgrupp som består av fem enheteschefer och avdelningschef. Jag som blir din chef heter Jenny Wendle. Jag tycker att samarbete är viktigt för att tillsammans bli så bra som vi kan - och dessutom är det roligt! I mitt ledarskap är en grundsten det coachande förhållningssättet och det innebär bland annat att försöka formulera frågeställningar som skapar klarhet, handling och förståelse - och inte alltid att leverera färdiga svar. På så sätt tror jag att vi bäst använder våra samlade resurser och kompetenser och det får oss alla att utvecklas. Det förutsätter prestigelöshet och en tilltro till mina kollegor.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar trivsel och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Att inspirera, kommunicera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom relevant inriktning, alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta strategiskt i en processorienterad verksamhet
  • aktuell och relevant erfarenhet av att leda processorienterad verksamhetsutveckling
  • aktuell och erfarenhet av att leda förändringsprocesser i en större organisation
  • aktuell och relevant erfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av liknande arbete i politiskt styrd verksamhet
  • utbildning i metoder för processorienterad verksamhetsutveckling
  • erfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet på distans

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Malmö eller Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Tester är planerade att skickas ut över mail vecka 52. Intervjuer är planerade att genomföras över Skype i vecka 2 & 3.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jenny Wendle,
0101242187

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702