Logga in
Logga in

Enhetschef Underhåll väg

Vill du bli vår nya Enhetschef och bidra till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt genom att säkerställa en fungerande infrastruktur idag och i framtiden? Läs om det här roliga jobbet nedan och sök tjänsten!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Vi söker dig som vill leda vår södra vägenhet inom Underhållsdistrikt Mitt - det vill säga vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet. Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla enheten. Du har personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Idag omsätter verksamheten omkring 780 miljoner kronor och arbetar med beläggnings- och basunderhållet på våra vägar i Dalarna och Gävleborgs län så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet.

Som chef för enheten leder du 17 medarbetare placerade i Borlänge och Gävle. Enheten omfattar projektledare, projektingenjörer och underhållsingenjörer som bedriver underhållet i mindre team i projektform. Utifrån uppsatta mål lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett kontinuerligt arbete med att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare. Ditt uppdrag som chef är att stötta när det behövs, vara projektsponsor, ombud, klarlägga ansvarsförhållanden, bedöma kompetensbehov, definiera samarbetsrelationer och gränssnitt gentemot andra delar av Trafikverket och marknadsaktörer i övrigt. Du ingår i distriktets ledningsgrupp där du aktivt bidrar i det övergripande ledningsarbetet och till utveckling av hela avdelningen. I den här rollen förekommer det resor - både regionala och nationella, även om många möten sker digitalt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du är första linjens chef och leder enheten genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt. Du har en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete och klimatfrågor. Du arbetar proaktiv och bidrar till att utveckla enhetens verksamhet och kompetensförsörjning, som också är en naturlig del av distriktets samlade arbete.

Jag som blir din chef heter Karin Gustafsson. Som ledare drivs jag av att jobba med att utveckla verksamhet och människor. Vi gör det tillsammans och levererar ett bra resultat i ständig förbättring. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller inom ett för tjänsten relevant område
  • har erfarenhet i närtid av en ledande roll med personalansvar inom samhällslbyggnadsbranschen
  • har kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har relevant erfarenhet av:

  • arbete med underhållsåtgärder inom väg och beläggning
  • tillgångsförvaltning inom infrastruktur
  • projektuppföljning som sponsor/portföljägare
  • att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • att hantera mediefrågor och medverka i media.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De första intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 29 augusti och 5 september, via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-EB1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karin Gustafsson,
0101237289

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702