Logga in
Logga in

Enhetschef Väg Öst Södra

Som Enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för medborgare och näringsliv i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och säkerställa dagens och framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu erbjuder vi en spännande chefsroll och söker dig som vill leda enhet Väg Öst Södra som finns placerad inom distrikt Öst/Stockholm. Som chef för enheten ansvarar du tillsammans med våra kompetenta projektledare för underhållet av våra vägar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Verksamheten som utförs på enheten är våra BAS-kontrakt (där vinterväghållning, inspektioner, reinvesteringar smärre reparationer mm ingår) samt vår beläggnings- och vägmarkeringsverksamhet.

Utifrån uppsatta leveranskvaliteter/mål/uppdrag lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett ansvar för att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare. Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla enheten genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt.

Du har personal, budget, och resultatansvar för enheten och ansvarar för att verksamheten når de mål som ställs på din enhet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du tillsammans med kollegor aktivt bidrar till utveckling av avdelningens verksamhet. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare bidrar du med stabilitet och kunskap, du motiveras av att få andra människor att utvecklas och växa. Genom din entusiasmerande personlighet får du med dig teamet och kan utveckla såväl gruppen som medarbetaren. Som ledare är du närvarande, skapar tillit och bygger förtroende genom ömsesidig och öppen kommunikation. För att lyckas med ditt uppdrag som enhetschef behöver du vara lösningsorienterad, strukturerad och resultatinriktad genom att se helheten men samtidigt behålla ett verksamhetsnära fokus.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning, minst 180 hp, med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • tidigare erfarenhet från att arbeta som ledare i rollen som chef med personalansvar eller som projektledare för större projekt inom anläggning
  • erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete i en ledande roll
  • erfarenhet från kontraktshantering inom entreprenadverksamhet

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av ovanstående nämnda teknikområden
  • erfarenhet av beställarrollen och lagen om offentlig upphandling
  • vana att arbeta med projektarbetsformen
  • hanterat och medverkat i media

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Möjliga placeringsorter: Eskilstuna, Linköping, Västerås eller Örebro.

Första intervjun kommer att ske via Skype under vecka 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Stefan Lindgren,
0101238344

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer