Logga in
Logga in

Erfaren kraftsystemsanalytiker till ett av de största elkraftsystemen

Hur ska vi underhålla ett av Sveriges mest avancerade elkraftsystem utan att störa tågtrafiken när tågen går dygnets alla timmar, årets alla dagar? Som kraftsystemsanalytiker kommer du verka i utvecklingens framkant.

Sök tjänsten

Trafikverket har ett av de största kraftsystemen i landet och är samtidigt en av de största elkunderna så vi har stor påverkan på marknaden, produktutveckling, standardisering mm. Vi har avancerad teknik eftersom vårt kraftsystem hanterar ännu fler spänningsnivåer för att vi har kraftförsörjningen till tågen.

Om jobbet

Tillsammans med dina kollegor kommer du jobba nationellt med kraftsystemsutredningar där du bland annat gör beräkningar och simulerar kraftsystemet. Du tillhör ett team där ni är ca 10 st som jobbar med liknande utredningarna. Främst kommer du leda utredningarna och här gäller det att du involverar flera av specialisterna och driver arbetet framåt. Du kommer såklart också att delta i dina kollegors utredningar.

Exempel på arbetsuppgifter du kommer genomföra är att utveckla egna modeller av tex omriktare eller roterande maskiner, göra egna simuleringar och beräkningar för att se vilken kapacitet vi har i kraftsystemet. I utredningarna är det är viktigt att du har en helhetssyn på hela kraftsystemet ur ett både tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Mesta delen av ditt arbete sker internt inom Trafikverket men emellanåt har du kontakt med någon av vår motsvarighet i andra länder.

Några ord från din framtida chef

Jag som blir din chef heter Henrik Sand och jag kan erbjuda dig ett utvecklande och spännande arbete i ett växande område med nya utmaningar inom ny teknik såsom elvägar, signalsystemet ERTMS och ny omriktarteknik. Kommer du till oss får du jobba med en otroligt kompetent grupp som alla vill samma sak - att bidra till samhällsnyttan på riktigt.

Kvalifikationer

Vem är du

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god analytisk förmåga och är noggrann i ditt arbete. Du har förmågan att hålla ihop utredningar och skapa en tydlig struktur för att leda arbetet framåt. Du är kommunikativ med förmågan att förmedla din kompetens och därmed göra dig förstådd hos olika målgrupper samtidigt som du är bra på att samarbeta. 

Vi söker dig som har

  • civilingenjörsexamen inom elkraft eller annan utbildning i kombination med gedigen erfarenhet inom kraftsystem.
  • erfarenhet från modellering och simuleringar av kraftsystem och plus i kanten om det också är inom järnväg
  • erfarenhet från att leda kraftsystemsutredningar
  • har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift  

 Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från modellering och simuleringar av omriktare eller roterande maskiner
  • erfarenhet från att leda större modelleringsarbete i kraftsystem
  • kunskap om elkvalitét
  • kunskap inom programmering gärna Python

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Henrik Sand,
0101242680

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702