Logga in
Logga in

Erfaren Projektledare Järnvägsunderhåll

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare till Underhåll Södra regionen Järnväg syd. Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

I denna spännande projektledarroll kommer du bland annat att operativt och taktiskt stötta enhetscheferna i arbetet med ledning, styrning och kvalitetssäkring. Rollen innebär även att vara ett stöd till gruppens projektledare och projektingenjörer inom projektverksamheten och medverka i utvecklingen av mindre erfarna projektledare.

Du kommer även att bidra till att utveckla och effektivisera rutiner, planer, arbetssätt och målstyrning inom enheten och tilldelade projekt för att nå en effektiv projektstyrning. Aktivt arbeta för ett enat arbetssätt inom enheten.

I händelser som kräver utökad beredskap innefattas bland annat att leda och samordna enhetens arbete. Vanligtvis kommer du att driva egna projekt men även verka för att beställningar, genomföranden och uppföljningar av hela projektverksamheten fungerar tillfredställande genom att exempelvis:

 • Driva egna projekt så som BAS-kontrakt eller andra mindre projekt kopplat till järnvägsunderhåll
 • Stödja övriga projektledare vid exempelvis tvister, styrgruppsmöten och upphandling av kontrakt
 • Stödja enhetschefer i åtaganden inom rollerna projektsponsor och ombud
 • Stödja övriga projektledare och projektingenjörer i kommunikation med kunder, allmänhet, media och entreprenörer 
 • Etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer inom eget verksamhetsområde samt andra verksamhetsområden.

Jag som blir din chef heter Ola Malmberg. Jag är stödjande och öppen i mitt ledarskap. Jag är närvarande och delaktig med tydlig målbild. Till mitt förfogande har jag en bred erfarenhet och en stor portion humor.

Kvalifikationer

Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att inspirera och engagera. Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, driva projekt självständigt och leverera resultat. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. Befattningen ställer krav på förmåga att leda, kommunicera och samverka med enskilda individer och/eller grupper och allmänhet. Intressekonflikter kan förekomma, vilket kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, förhandlingsförmåga samt personlig integritet.

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom relevant inriktning, alternativt har du annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig relevant och aktuell erfarenhet av att leda projekt inom bygg- och anläggningsverksamheten
 • flerårig aktuell och relevant erfarenhet inom järnvägsbranschen
 • aktuella kunskaper i entreprenadjuridik inom ett eller flera av områdena AB, ABT, AMA AF
 • god kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskaper kring upphandling
 • relevant och aktuell erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
 • körkort för personbil

Det är meriterande med erfarenheter av ombudsfrågor och ombudsmannaskap

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ola Malmberg,
0101239015

: Jonas Sjöholm,
0101238380

: Stefan Kratz,
0101241783

: Urban Haglund,
0101241702