Logga in
Logga in

Förbättringsledare med funktionsansvar

Som funktionsansvarig förbättringsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Tjänsten, som är en bred roll med stora frihetsgrader, är placerad hos oss på Regional styrning inom avdelningen Järnvägsystem. Hos oss arbetar idag 15 medarbetare med ansvar för nationella uppdrag och leveranser. Gemensamt för oss alla är att vi arbetar med tvärfunktionella uppdrag som i stor utsträckning påverkar järnvägsanläggningen här och nu. På Regional styrning har vi ett stort engagemang och intresse för att skapa rätt förutsättningar för en driftsäker järnvägsanläggning och vi trivs bra i ledande roller med fokus på samverkan och leverans. "Jag som kommer bli din chef värdesätter att du brinner för att skapa nytta varje dag i god samverkan med kollegor både intern och externt."

Om jobbet

Rollen som funktionsansvarig förbättringsledare innebär att du kommer ansvara för funktionaliteten inom en viktig del av anläggning såsom ett stråk eller storstadsområde. Rollen är en del i ett systematiskt arbetssätt inom vår sektion där avsikten är att förbättra vår förmåga att leverera en driftsäker anläggning och samverka med andra. Det gör vi genom att arbeta med ett tvärfunktionellt systemtekniskt och kundorienterat perspektiv i vårt strategiska och taktiska arbete.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att redovisa systemets förmåga att leva upp till ställda krav på driftsäkerhet och med stöd av andra genomföra en analys av systemets funktionalitet och förutsättningar. Baserat på analysen arbetar du sedan med orsaksanalyser och förbättringsarbete, med målsättningen att motverka de största orsakerna till bristande driftsäkerhet. Arbetet med orsaksanalyser och förbättringsarbete kommer ofta involvera andra delar av Trafikverkets organisation, och rollen som ansvarig för ett funktionellt system innebär att du behöver driva förbättring inom många områden och i god samverkan med den övriga organisationen. En viktig del i de funktionella system är att de ska vara kundorienterade, detta innebär att du också kommer ha arbetsuppgifter som innebär att samverka med externa intressenter så som trafikoperatörer och trafikförvaltningar.

Utöver arbetet med uppföljning, analys och förbättring av ditt funktionella system kommer dina arbetsuppgifter också bestå av att leda förbättringsaktiviteter som är gemensamma för ett flertal funktionella system. Du förväntas också delta i sektionens gemensamma arbete med att förbättra och utveckla våra förmågor och leveranser. Där kommer du med utgångspunkt i den kunskap du byggt upp, bidra med ett kundorienterat och tvärfunktionellt perspektiv. Du ingår i en grupp med kompetenta kollegor som i stor utsträckning bidrar till Trafikverkets förmåga att leverera en driftsäker anläggning.

Kvalifikationer

Du har mycket god analytisk förmåga där du ser logik och samband i komplex information samt löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. I tjänsten ingår hög grad av interna och externa kontakter, så vi ställer höga krav på god samarbetsförmåga där du står upp för egna åsikter och agerar utifrån ett helhetsperspektiv. Din kommunikationsförmåga är god då du kommer leda workshops och sammankomster samt att sammanställa komplex information skriftligt. Du är resultatorienterad och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som

  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av arbete som projektledare eller annan ledande position inom järnväg eller annan tekniskt komplex verksamhet som vi bedömer motsvarande
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som sammantaget ger motsvarande kompetens
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av att driva systematiskt förbättringsarbete inom järnvägsverksamhet eller annan tekniskt komplex verksamhet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, t ex uppvisat i form av god förmåga att författa rapporter el liknande

Det är meriterande om du

  • har god kunskap i sex sigma eller annan modell för förbättringsledning
  • har erfarenhet av att arbeta med eller utveckla BI-verktyg (Business Intelligence).

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade att hållas via Skype 27-28/6

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jonatan Lennartsson,
0101238384

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702