Logga in
Logga in

Förvaltare Elkraft Luftledningar

Vill du arbeta med matarledningsnät i ett av Sveriges största kraftsystem och samtidigt vara en av de största elkunderna? Som förvaltare av matarledningar är du med och gör Sverige närmare .

Sök tjänsten

Om jobbet

Du ansvarar för förvaltningen av Trafikverkets matarledningssystem, där dominerande spänningsnivå är 130 kV och systemet omfattar drygt 200 mil tvåfas-ledning, i huvudsak luftledning, från Mälardalen upp till Norrbotten. I ditt arbete samordnar och prioriterar du de underhållsbehov som kommer in via underhållsdistriktens projektledare, underhållsentreprenörer och andra kollegor samt genom dina egna analyser. Sett över tid så omfattar aktuella reinvesteringar och investeringar över 100 miljoner kronor årligen vilka du ansvarar för att prioritera, planera och beställa. Till ditt stöd finns ett antal teknikspecialister i organisationen som sköter teknisk kravställning, upphandling och utredningar kring objekten du förvaltar. Du har också flera andra kollegor att bolla idéer och byta erfarenheter med.

I rollen som förvaltare kommer du att arbeta med att prioritera det nationella underhållsbehovet för matarledningssystemet samt utveckla dess förvaltning genom att:

 • Löpande bedöma och analysera systemets långsiktiga tillstånd och behov
 • Utifrån analys av systemets tillstånd samt utifrån mottagna åtgärdsförslag leverera underlag till nationell underhållsplan för järnvägssystemet
 • Utveckla analysarbetet och förbättra den tekniska och funktionella tillståndsbedömning inom teknikområde Matarledningar
 • Hantera korsningsärenden och påverkan från annan infrastruktur
 • Ansvara för informationsförvaltningen för Matarledningssystemet
 • Ha dialog mot planeringsansvariga för investerings- reinvesterings- och underhållsåtgärder samt dialog och kravställning till underhållsdistrikten
 • Du kommer också vid behov att stötta vår Nationella samordnare av våra underhållskontrakt för våra stationsanläggningar vilket bland annat innebär att delta i framtagning av upphandlingsunderlag för samt uppföljning av dessa kontrakt vilka projektleds av våra olika underhållsdistrikt.

Några ord från din framtida chef

Jag som blir din chef heter Christer Holmberg och drivs av att tillsammans med mina medarbetare utveckla verksamheten genom att bygga kunskap och ett gott samarbete i gruppen. Jag vill ha en löpande och nära dialog med mina medarbetare och strävar efter en kreativ och utvecklande miljö för alla. Vi arbetar tillsammans för att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! Hoppas du vill vara med!

Kvalifikationer

Vem är du

Du är analytisk och ser de långsiktiga strategierna, logik och samband i komplex information eller miljö. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är strukturerad och uthållig i ditt sätt att arbeta och driver självständigt dina frågor vidare. Du har god förmåga att prioritera utifrån ett helhetsperspektiv och verksamhetens behov.

Vi söker dig som

 • har erfarenhet av Kraftledningsanläggningar
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom elkraftteknik eller annan elkraftutbildning som tillsammans med relevant erfarenhet bedöms som likvärdig
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av drift och underhåll av luftledningsanläggningar
 • erfarenhet av förvaltning av infrastrukturanläggningar
 • erfarenhet av utredningsarbete där du har gjort analyser och skrivit rapporter
 • erfarenhet av projektering och/eller konstruktion av elkraftanläggningar
 • erfarenhet av arbete i underhållssystem, t.ex. Maximo

kunskap inom tillgångsförvaltning enligt ISO55000

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Christer Holmberg,
0101235654

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702