Logga in
Logga in

Saknar du spänning i jobbet? Vi söker lågspänningsspecialist

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Som specialist inom lågspänningssystem på Trafikverket kommer du befinna dig i utvecklingens framkant.

Sök tjänsten

Jag som blir din chef heter Johanna Lundkvist och mitt uppdrag är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att trivas och utvecklas i din roll som specialist. Du får dessutom riktigt engagerade kollegor vars hjärtan slår lite extra för de utmaningar som finns i arbetet. Hos oss är du med och bestämmer hur järnvägens infrastruktur ska se ut!

Om jobbet

Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning. Denna tjänst finns inom sektionen lågspänning som jobbar med lågspänningsanläggningar, belysning samt kraft till järnvägens och IT:s infrastruktur.

Som specialist inom lågspänningssystem är du ett expertstöd i elkraftfrågor. Du stöttar hela Trafikverket med din kompetens i så väl utvecklings- som underhållsfrågor. Du ansvarar för att skriva, förvalta och utveckla tekniska regelverk inom lågspänningsområdet för att skapa de bästa förutsättningarna för dagens och framtidens järnvägsinfrastruktur.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god analytisk förmåga och är noggrann i ditt arbete, samtidigt som du kan lyfta blicken och fånga helhetsperspektivet. Vidare är du en kommunikativ person med förmågan att förmedla din kompetens och därmed göra dig förstådd hos olika målgrupper. Det är också viktigt att du kan jobba självständigt, att du gillar samarbeta med andra samt kan ta ansvar för och driva dina frågor framåt.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen inom teknikområde elkraft/elektroteknik, alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från elkraftområdet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom elkraft

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med järnvägsel
  • Erfarenhet av arbete med lågspänning
  • Erfarenhet av arbete med regelverk, kravställning av anläggningsutformning och standardiseringsarbete
  • Erfarenhet av LCC-beräkningar
  • Erfarenhet av arbete med elsäkerhet

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Vi kommer även att använda oss av webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta ett par dagar av din arbetstid.

Intervjuer är planerade att ske under vecka 50-51.

#LI-Hybrid

#LI-JN1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Johanna Lundkvist,
0101230111

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702