Logga in
Logga in

GIS-specialist, databearbetning

Visste du att nationella vägdatabasen (NVDB) är den databas som omfattar vårt referensvägnät och en stor mängd data kopplade till det svenska vägnätet?

Sök tjänsten

NVDB innehåller nämligen data om alla Sveriges bilvägar, gator, cykelvägar samt en delmängd av gångvägarna. Vår sektion Informationsanalys som arbetar med kvalité och utveckling av NVDB växer. Vi är idag åtta medarbetare, men behöver bli fler. Är du den som vill vara med och stärka vår förmåga inom databearbetning relaterat till vägdata? Välkommen med din ansökan.

Om jobbet

En av enhetens uppgifter är att bygga upp data om komponenter i väganläggningen som t.ex. vägräcken, bullerskydd, vägmärken och vägmarkering.

Som GIS-specialist tar du fram och arbetar med metoder som möjliggör att data som extraherats från 360-bilder eller LiDAR-punktmoln kan lagras i Trafikverkets masterdatamiljö. Din roll är att arbeta med metoder för t.ex. kvalitetskontroller, geometribearbetning och attributhantering. Verktyg du använder finns i Trafikverkets GIS-plattform främst FME och ArcGIS. Du arbetar självständigt med själva datan som extraherats men viktigt är att du kan förmedla din specialistkunskap, också förstå och omsätta verksamhetens behov.

Du välkomnas till en grupp med ett väl fungerande samarbete, där vi stöttar varandra i stort som smått.

"Jag som blir din chef heter Jonas Almqvist och sitter i Göteborg. Vår sektion, UHvädi, är en nationell organisation med bra driv och sammanhållning där kollegorna finns på flera orter. Vi arbetar nära med enhetens två syskonsektioner för ett gemensamt resultat".


Kvalifikationer

Vem är du

För att nå framgång och trivas i arbetet har du god förmåga att lösa problem och är analytisk. Du kan strukturera ditt arbete och samarbetar väl med både interna och externa kontakter. Då arbetet till stor del bedrivs självständigt är det väsentligt att du tar egna initiativ och kan driva ditt arbete framåt. Det är viktigt att du är bekväm med att arbeta självständigt då vi är en nationell organisation och kollegorna kan finnas på andra orter. Det blir därmed också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd.

Vi söker dig som

  • Har universitets- eller högskoleutbildning om minst 240hp (160p) inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis GIS, IT, ITS. Alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • Har goda kunskaper i FME och erfarenhet av skriptutveckling i FME
  • Har goda kunskaper i ArcGIS
  • Har relevant erfarenhet av arbete med datamodeller och metoder för rumslig analys
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av att arbeta med Trafikverkets vägdata, referensvägnätet
  • Har kunskaper inom SQL och/eller Python

Övrig information

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Solna, Karlstad, Göteborg eller Kristianstad. Intervjuer planeras via Skype vecka 25.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-VW1

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jonas Almqvist,
0101233211

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702