Logga in
Logga in

HR-partner

Som HR-partner på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker nu en HR-partner till verksamhetsområde Underhåll, vilket är ett av sex verksamhetsområden på Trafikverket med ca 1500 medarbetare och chefer, utspridda från norr till söder.

Om jobbet

Vi erbjuder en bred HR-partnerroll där du arbetar i kärnverksamheten - som medlem i ledningsgrupperna och som ett viktigt stöd till chefer, i grupp och individuellt, i arbetet med att utveckla ett modernt ledar- och medarbetarskap. Du arbetar både strategiskt och operativt med olika uppdrag och projekt, där du driver implementering och genomförande av våra HR-processer i "dina" ledningsgrupper.

Vi befinner oss i spännande utmaningar, dels inom vår kompetensförsörjning på kort och lång sikt, men även utifrån nya förutsättningar och perspektiv på arbetslivet som genererar stor efterfrågan på nytänkande och omorientering. Vi befinner oss i en tillväxtfas och jobbar aktivt med nyrekrytering tillsammans med olika former av kompetensutveckling för både individ och organisation.

Andra strategiskt viktiga områden inom HR är ledarutveckling, performance- och talent management samt hållbart arbetsliv. Tillsammans med dina HR-kollegor driver du utveckling och skapar delaktighet genom att arbeta med olika former av workshops, utbildningar och seminarier. Det innebär att du som HR-partner, tillsammans med dina HR-kollegor, arbetar fram och faciliterar olika former av upplägg. Rollen är omväxlande och erbjuder många intressanta möjligheter att utvecklas tillsammans i ett team om fem HR-partners, som har hög kompetens och kännetecknas av mycket driv och stort engagemang!

Kvalifikationer

Som person är du drivande, har ett öppet sinne och tänker gärna i nya banor. Du är relationsskapande, bra på att skapa struktur och uppnå resultat. För att lyckas måste vi inom HR ha ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, vara skickliga på att skapa förtroende och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ och lyhörd, och driver processer och utvecklingsarbete på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Vi samarbetar, utvecklar och identifierar behov tillsammans i HR-teamet. Hög integritet och ett etiskt och moraliskt förhållningssätt är en självklarhet för våra medarbetare.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen från PA-programmet eller motsvarande om minst 180 hp.
  • har flerårig aktuell erfarenhet från HR-partnerroll eller motsvarande från större organisation, företag eller myndighet
  • har erfarenhet i närtid av att arbeta utvecklingsinriktat med såväl kompetens- som arbetslivsfrågor
  • har varit aktiv medlem i ledningsgrupper
  • har stöttat chefer, stöttat i förändrings- och utvecklingsarbete och andra vanligt förekommande arbetsgivarfrågor
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har branscherfarenhet från teknik/infrastruktur alternativt erfarenhet från statlig sektor

Övrig information

Placeringsort är Solna. Resor förekommer till andra orter.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anders Löfgren,
0101235362

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702