Logga in
Logga in

I början av karriären och vill arbeta med spänning i vardagen?

Är du i början av din karriär och vill utvecklas i rollen som ingenjör? Vill du växa in i en specialistroll genom att ta första steget in i specialisttrappan som teknikingenjör?

Sök tjänsten

Vi söker nu dig som vill utveckla dina kunskaper inom lågspänning och tillsammans med oss bidra till att Sveriges väg- och järnvägar blir bättre rustade för framtiden.

Om jobbet

Vi söker nu dig som lockas av tanken på att få kombinera ditt tekniska intresse med ditt driv och din naturliga fallenhet för problemlösning. Vi tror att du som söker vill utvecklas inom el eller energilära, du är nyfiken och vill lära dig lite om mycket för att så småningom smalna av och specialisera dig mer inom ett visst område. Som teknikingenjör tillhör du sektionen för lågspänning som jobbar med lågspänningsanläggningar, belysning samt kraft till järnvägens och ITs infrastruktur. Vår uppgift är att agera specialiststöd gentemot verksamheten och förse vår organisation med tekniska förutsättningar inför ny- eller ombyggnationer som rör dessa områden. Vi erbjuder dig i denna roll chansen att hänga med i teknikutvecklingen och samtidigt påverka i vilken riktning saker och ting ska formas. Jag som blir din chef heter Johanna Lundkvist. Det bästa jag vet med att arbeta på vår sektion är det faktum att vi sitter som spindeln i nätet och är med och sätter förutsättningarna för morgondagens infrastruktur samtidigt som vi är med och löser dagens problem. Vi får vara med och hantera komplexa problem i en anläggning med teknik från 100 år av teknikgenerationer som ska samverka.

Dina arbetsuppgifter utgörs i huvudsak av följande:

  • Stötta i förvaltning och förbättring av tekniska regelverk inom lågspänningsområdet
  • Genomföra tekniska utredningar
  • Medverka i kravställandet och ta fram standardiserade lösningar inom såväl regelverk som vid upphandling av produkter
  • Tekniskt stöd till verksamheten i form av problemlösning och felanalys
  • Tekniskt stöd till projekt gällande lågspänning
  • Agera stöttning i det administrativa arbetet till andra specialister

I mångt och mycket arbetar du självständigt, men du har alltid dina kollegor att bolla med i stort och smått.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är nyfiket lagd och som har lätt för att ta egna initiativ, är handlingskraftig och vill lyssna och lära. Ordning och reda är din melodi och din goda analytiska förmåga lägger grund för att du med lätthet kan hantera komplex information. Eftersom du anpassar din kommunikation till mottagaren har du också lätt för att göra dig förstådd. I samarbeten uppfattas du som förtroendeingivande, du vågar att komma med egna idéer men är samtidigt lyhörd för andras kunskap och tankar.

Vi söker dig som har

  • Ingenjörsexamen (300 hp) eller motsvarande högskoleexamen som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Det är också meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete med el eller energi

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten arbetar du under förtroendearbetstid och det finns också möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Möjliga placeringsorter är Gävle, Borlänge, Göteborg, Karlstad, Solna, Sundsvall, Västerås, Malmö, Luleå eller Örebro - du väljer själv! Resor i tjänsten kan förekomma exempelvis i samband med besök i anläggningarna.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV. Detta som ett steg i ledet att genomföra fördomsfria rekryteringar med fokus på kompetens och potential.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.41. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum under v.43. I denna rekrytering kan det också bli aktuellt med ett arbetsprov och/eller en andra intervju.

Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

#LI-LB2

Sök tjänsten

SEKO: Urban Haglund,
0101241702

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

Rekryterande chef: Johanna Lundkvist,
0101230111