Logga in
Logga in

Järnvägsfordonsspecialist inom kraftsystem

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Som järnvägsfordonsspecialist på Trafikverket kommer du befinna dig i utvecklingens framkant.

Sök tjänsten

Jag som blir din chef heter Henrik Sand och jag kan erbjuda dig ett utvecklande och spännande arbete där du blir länken mellan järnvägsfordon och kraftförsörjning. Kommer du till oss får du jobba med ett otroligt kompetent gäng som alla vill samma sak - att bidra till samhällsnyttan på riktigt.

Om jobbet

Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning.

Som järnvägsfordonsspecialist hos oss blir du huvudperson för Trafikverkets arbete med järnvägsfordonsfrågor ur ett kraftsystemperspektiv. Du är experten på området och stöttar i dessa frågor gentemot Trafikverket i allmänhet och Elkraftenheten i synnerhet. Det innebär att du bland annat kommer bygga datamodeller av järnvägsfordon, stötta elkraft i kraftsystemfrågor i relation till järnvägsfordon men också genomföra utredningsarbete med avseende på järnvägsfordons funktion och interaktion gentemot kraftsystemet och vårt regelverk. Arbetet är till största del självständigt, men du har mycket samarbete med andra specialister och verksamma inom och utanför Trafikverket.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen är det viktigt att du kan jobba självständigt och ta ansvar för samt driva dina frågor framåt. Du är en kommunikativ person med förmågan att förmedla din kompetens och därmed göra dig förstådd hos olika målgrupper. Det är också viktigt att du trivs i en nätverkande roll och har förmågan att utöka och förvalta ditt kontaktnät. Sist men inte minst behöver du vara en nyfiken person som gillar omvärldsbevakning och håller dig uppdaterad på det senaste.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsutbildning inom elteknik/elkraft, alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från området som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av arbete med elkraft och järnvägsfordon

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med krav och regelverk
  • Kunskap om EMC
  • Erfarenhet av beräknings- och simuleringsverktyg inom området

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Vi kommer även att använda oss av webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta ett par dagar av din arbetstid.

Intervjuer är planerade att ske under vecka 50-51.

#LI-Hybrid

#LI-JN1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SEKO Urban Haglund,
0101241702

ST Stefan Kratz,
0101241783

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

Rekryterande chef Henrik Sand,
0101242680