Logga in
Logga in

Koordinator digital järnvägsdata

Som  koordinator digital järnvägsdata  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse och en vilja att utvecklas inom området järnväg. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få en introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. På enheten järnvägsdata arbetar vi med digitalisering av järnvägen till nytta för hela Trafikverket. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för att koordinera ärenden gällande byggande av trafiknät och ajourhållning av anläggningsregister för järnväg. Informationen som sedan används är underlag för en stor mängd verksamheter inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra och/eller bidra till utredningar så att de genomförs med god ordning, enligt tidsplan och med tillräckligt djup. Du kommer att sammanställa och analysera material samt föreslå lösningar inom utpekade områden och ge stöd internt i Trafikverket.

Som koordinator arbetar du självständigt samtidigt som du ingår i ett nationellt team på 15 personer med olika placeringsorter. Vi har ett fint samarbetsklimat med ledare som lämnar stor tillit till sina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Vi trycker gärna på att vara pålitlig och engagerad, vi letar efter dig som vill komma och bli en del av vårt trevliga gäng. 


Kvalifikationer

Vem är du

För att trivas och lyckas i rollen löser du problem utan att missa de långsiktiga strategierna, du ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har god förmåga att kommunicera och påverka samt upprätthålla goda kontakter både internt och externt. Du tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Vi söker dig som

  • har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot järnvägsteknik, underhållsteknik eller geografisk information och GIS, alternativt motsvarande utbildning tillsammans med yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har teknisk kunskap om hur järnvägsanläggningen är uppbyggd och fungerar, gärna från arbete ute i anläggningarna
  • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har yrkeserfarenhet och/eller dokumenterad relevant utbildning av järnvägsspecifik signalrelaterad information
  • har erfarenhet av ajourhållning i järnvägens anläggningsregister

Övrig information

Placeringsort: Borlänge, Luleå, Malmö eller Solna. Intervjuer planeras via Skype vecka 44.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-hybrid #LI-VW1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ken Meyer,
0101232627

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702