Logga in
Logga in

Koordinator inom digital järnvägsdata

Vill du vara en nyckelspelare när det kommer till det svenska järnvägsnätet? Har du kanske jobbat ute i spåren eller har kunskaper om järnvägssystemet?

Sök tjänsten

Är du sugen på att arbeta på kontor och få använda all din kunskap till att bygga upp och underhålla trafiknätet i vårt baninformationssystem?

Om jobbet

Tveka i sådana fall inte att söka denna möjlighet för dig som har god kunskap inom olika järnvägsdata såsom spår, el och signal, samt ett stort intresse av att utvecklas inom järnvägsområdet och att få arbeta tillsammans med ett av Trafikverkets bästa arbetslag. Som koordinator för digital järnvägsdata får du en ordentlig introduktion och goda kontakter med erfarna kollegor som hjälper dig att lära dig arbetet och samtidigt ger dig möjligheten att skapa nytta för hela Trafikverket och det svenska samhället. Arbetslaget är nationellt och sitter på olika orter men har ett väldigt gott samarbete. Något du även kommer få bidra till att utveckla efter behov.

Du är en av flera koordinatorer som tillsammans ansvarar för byggande av det digitala trafiknätet i BIS och ajourhållningen av anläggningsregister för järnvägen. Arbetet är varierande, uppmuntrar till balans mellan arbete och privatliv, samt ger dig utmaningar. Informationen du arbetar med är grundläggande för Trafikverkets arbete och för den svenska tågtrafiken, så ditt arbete med att bygga och underhålla detta register är en av våra absolut viktigaste arbetsuppgifter.

Du kommer arbeta under ett ledarskap kännetecknat av delegerat ansvar, empati och möjliggörande styrning. Detta eftersom din chef vill att du, som den passionerade individ du är, ska kunna göra ditt jobb på det sätt du och dina kollegor tycker fungerar bra.

Låter det bra? Passa på att söka tjänsten och få möjligheten att arbeta tillsammans med att av Trafikverkets bästa arbetslag nu när vi har tre lediga befattningar till följd av pensionsavgångar. Kanske är du nästa stjärna som får sätta sin egen prägel i ett arbete som påverkar hela det Svenska - och till viss mån - europeiska samhället? 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ställer du många frågor, hellre en för mycket än en för lite. När det kommer till järnvägssystemet är du nyfiken och vill lära dig mer eftersom du tycker det är roligt. I arbetet har du god kommunikations- och samarbetsförmåga och du driver ditt arbete vidare, både självgående och strukturerat, med hög målmedvetenhet. Du är därmed lösningsorienterad och är både ambitiös och trygg i din roll, vilket exempelvis syns i att du gör det som krävs för att få goda resultat och är säker och stabil när du testar nya arbetsuppgifter eller arbetet står under förändring.

Vi söker dig som har

  • Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna mot järnväg. Alternativt annan utbildning som vi tillsammans med vårt efterfrågade kompetenskrav bedömer som jämförbar.
  • Har tekniska kunskap om hur järnvägsanläggningen är uppbyggd och fungerar, gärna från arbete ute i anläggningarna, men är du järnvägsanläggningarnas Stig Helmer så fungerar även det.
  • Uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • Har goda kunskaper i järnvägsspecifik signalrelaterad information, primärt via yrkeserfarenhet, sekundärt via relevant utbildning.
  • Har erfarenhet av ajourhållning i järnvägens anläggningsregister.
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet som järnvägsingenjör eller liknande inom ett eller flera teknikslag.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Göteborg, Luleå, Malmö, Solna. Annan placeringsort kan diskuteras.

På grund av sommarsemestern kommer rekryteringen vara "pausad" från sista ansökningsdag till och med första veckan av augusti. Går du vidare i processen hör vi av oss då. Intervjuer är planerade till vecka 33-34.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ken Meyer,
0101232627

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702