Logga in
Logga in

Kraftsystemanalytiker som är i början av karriären

Har du master inom elkraft eller kanske tar du examen till sommaren? Det här är en möjlighet för dig som har ett intresse för kraftsystem och vill växa in i rollen och på sikt bli en av våra specialister.

Sök tjänsten

Tillsammans stärker vi Sveriges infrastruktur! Trafikverket har ett av de största kraftsystemen i landet och är samtidigt en av de största elkunderna så vi har stor påverkan på marknaden, produktutveckling, standardisering mm. Vi har avancerad teknik i vårt kraftsystem som hanterar flera olika spänningsnivåer och frekvenser för att kraftförsörja järnvägen.

Om jobbet

Tillsammans med våra specialister kommer du jobba nationellt med kraftsystemsutredningar där du bland annat stöttar specialisterna i beräkningar och simulering av kraftsystemet. Tjänsten ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som elkraftspecialist. Du tillhör ett team på ca 10 st som sitter på olika orter runt om i landet. Även om mycket kommunikation sker digitalt, har vi ett fint samarbete.

Vad vi erbjuder dig:

 • att vara med och påverka samt arbeta med Sveriges infrastruktur
 • unik teknik inom kraftsystem järnväg
 • en gedigen introduktion - där du förutom utbildning, lär genom att vara tillsammans elkraftspecialister som gärna delar med sig av sina kunskaper för att du ska växa in rollen
 • bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i dina arbetsuppgifter
 • förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • utforma kraftsystemsmodeller av elnät
 • översätta anläggningsinformation till kraftsystemmodeller
 • simulering och beräkning i kraftsystemprogramvara av elkraftsanläggningar
 • dimensionera kraftsystemet och t.ex. beräkna avbrott.
 • ju mer du växer in i rollen, desto mer komplexa arbetsuppgifter. På sikt får du t.ex. arbeta med analysarbete och simuleringar av olika scenarion i kraftsystemen för att se vad vi har för kapacitet, exempelvis trafikprognoser och vad det skulle innebära för kraftsystemet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du har en god analytisk förmåga och är noggrann i ditt arbete. Du har viljan att lära dig nya saker och har förmågan att driva frågor framåt även fast dina kollegor sitter på distans. Du har lätt för att samarbeta och att ta kontakt med dina kollegor, oavsett om de sitter på samma kontor eller på distans.

Vi söker dig som har

 • en civilingenjörsutbildning eller master inom elkraft eller tar examen till sommaren
 • Läst kurser inom kraftsystemsanalys eller motsvarande kunskaper
 • har goda kunskaper i svenska och engelska

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi vill att du bifogar ditt CV och studieintyg. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Henrik Sand,
0101242680

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702