Logga in
Logga in

Kraftsystemspecialist och vakthavande ingenjör

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Som kraftsystemspecialist och VHI på Trafikverket kommer du befinna dig i utvecklingens framkant.

Sök tjänsten

Jag som blir din chef heter Henrik Sand och jag kan erbjuda dig ett spännande arbete med stor variation. Du kommer att få en utmanande roll som blandar det mer teoretiska arbetet som specialist på sektionen med det operativa arbetet som vakthavande ingenjör (VHI).

Om jobbet

Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens inom kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet för Trafikverkets kraftförsörjning.

Som kraftsystemspecialist och vakthavande ingenjör kommer du att vara ett expertstöd i kraftsystemfrågor. I rollen som kraftsystemspecialist ansvarar du bland annat för att genomföra utredningar inom kraftsystemet tillsammans med andra specialister för att stötta våra interna verksamhetsområden. Det blir därför viktigt att du har en helhetssyn på hela kraftsystemet ur ett både tekniskt och ekonomiskt perspektiv.

Som vakthavande ingenjör är du operativt ansvarig för kraftsystemet för järnväg och kommer jobba operativt var sjätte vecka mot eldriften inom verksamhetsområdet Trafik. Du bistår med din kompetens och samarbetar med eldriftingenjörerna för att hantera diverse ärenden såsom driftstörningar och andra systemfrågor.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du vara modig och analytisk. Du kan analysera information och vågar fatta beslut baserat på knapphändig information. Vi ser även att du är en kommunikativ person med förmågan att förmedla din kompetens och därmed göra dig förstådd hos olika målgrupper. Du trivs dessutom i en självständig roll där du tar ansvar och driver dina frågor framåt.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsutbildning inom elkraft, alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från elkraftområdet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom elkraft
  • Goda kunskaper inom kraftsystemanalys och drift av kraftsystem

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med beräkningsverktyg och modellering av elnät
  • Erfarenhet av modellering och simulering av kraftsystem på järnväg
  • Erfarenhet av eldriftledning
  • Erfarenhet av arbete med reläskydd

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Vi kommer även att använda oss av webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta ett par dagar av din arbetstid.

Intervjuer är planerade att ske under slutet av vecka 23.

#LI-Hybrid

#LI-JN1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Henrik Sand,
0101242680

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702