Logga in
Logga in

Leveransuppföljare

Som leveransuppföljare el på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som leveransuppföljare el inom järnväg är din viktigaste uppgift att tillsammans med projektteamet säkerställa att Trafikverket får vad vi beställer, något som bidrar till ett tillgängligt och robust järnvägssystem. Leveransuppföljning gör du framförallt i fält i vår järnvägsanläggning men även till viss del i tekniska och administrativa system. Detta innebär resor i tjänsten inom regionen, men det förekommer endast övernattningar i undantagsfall.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra systematiska kontroller av leveransuppfyllnad utifrån bl.a. kontrollplan i syfte att följa upp entreprenörens åtaganden inom tilldelade entreprenadkontrakt inom teknikområde el.

I rollen ingår även att:

 • utifrån iakttagelser som noterats vid leveransuppföljningen, bereda underlag inför teknik- och byggmöten
 • stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter
 • stödja internt och externt med anläggningskännedom
 • delta vid produktionstekniska möten samt byggmöten vid behov
 • ge stöd i ekonomi- och fakturahantering
 • ge stöd vid framtagande av förfrågningsunderlag och utveckling av framtida kontrakt

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara tekniken för den som är mindre insatt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv upp ditt arbete. Utöver detta är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du är lösningsorienterad med god analytisk förmåga och samlar in information för att fatta bra beslut samtidigt som du är nyfiken och vill lära dig mer om tekniken.

Vi söker dig som

 • har minst 5 års aktuell erfarenhet av att arbeta med el i järnvägsanläggningen, där vi gärna ser att du har hanterat både låg- och högspänning
 • har relevant utbildning inom teknikområde el för järnväg
 • har god datorvana
 • kan uttrycka dig väl på svenska, både muntligt och skriftligt
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har kunskaper inom entreprenadjuridik och/eller AB04/ABT06
 • har utbildning i eller arbetslivserfarenhet från besiktning av låg- och/eller högspänningsanläggning inom järnväg

Tjänsten ställer krav på din fysiska hälsa och därför kommer du få genomgå en hälsoundersökning.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Niklas Opander,
0101233510

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

SEKO: Urban Haglund,
0101241702

ST: Lars Hedlund,
0101239501