Logga in
Logga in

Leveransuppföljare Bana

Som  leveransuppföljare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som leveransuppföljare på bana inom järnväg är din viktigaste uppgift att tillsammans med projektteamet säkerställa att Trafikverket får vad vi beställer. Detta kommer bidra till ett tillgängligt och robust järnvägssystem. Leveransuppföljning gör vi framförallt ute i vår järnvägsanläggning men även till viss del på kontoret med stöd av tekniska och administrativa system. I ditt arbete kommer du att stödja och samarbeta med många inom Trafikverket.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra systematiska kontroller av leveransuppfyllnader i syfte att följa upp entreprenörens åtagande inom tilldelade entreprenadkontrakt. Befattningen ingår som en del av flera kontrakt och är i grunden en stödjande roll till projektledare och övrig projektverksamhet.

I rollen ingår även att

 • utifrån iakttagelser som noterats vid leveransuppföljningen bereda underlag inför teknik- och byggmöten
 • stödja internt och externt med anläggningskännedom
 • delta i produktionstekniska möten samt byggmöten vid behov
 • ge stöd i ekonomi- och fakturahantering
 • ge stöd vid framtagande av förfrågningsunderlag och utveckling av framtida kontrakt

Beredskap kan ingå vid exempelvis storhelger och störda lägen.


Kvalifikationer

Vem är du?

Som leveransuppföljare ingår du i ett projektteam och kommunicerar med flera olika parter vilket ställer krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen ser vi även att du är analytisk, noggrann och strukturerad.

Vi söker dig som

 • har en teknisk utbildning, lägst på gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av anläggning bana inom järnväg
 • har erfarenhet av administrativt arbete
 • har god datorvana
 • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har kunskaper om entreprenadjuridik, AMA, AF och miljölagstiftning
 • har erfarenhet från underhåll eller byggande av anläggning bana inom järnväg
 • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning


Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer sker digitalt via Skype under v. 9 (1-3/3).Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jonas Lycksell,
0101233726

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702