Logga in
Logga in

Leveransuppföljare El

Har vi fått det vi har beställt? Som leveransuppföljare bidrar du till ett tillgängligt järnvägssystem genom att säkerställa våra leveranser ur ett eltekniskt perspektiv.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som leveransuppföljare el inom järnväg är din viktigaste uppgift att tillsammans med projektteamet säkerställa att Trafikverket får vad vi beställer. Leveransuppföljning gör du framförallt i fält i vår järnvägsanläggning men även till viss del i tekniska och administrativa system. Detta innebär att du reser inom regionen i tjänsten, men det förekommer endast övernattningar i undantagsfall.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra systematiska kontroller av leveransuppfyllnad i syfte att följa upp underhållsentreprenörens åtagande inom tilldelade entreprenadkontrakt inom teknikområde el.

I rollen ingår även att:

 • Utifrån iakttagelser som noterats vid leveransuppföljningen, bereda underlag inför teknik- och byggmöten
 • Stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter
 • Stödja internt och externt med anläggningskännedom
 • Delta vid produktionstekniska möten samt byggmöten vid behov
 • Ge stöd i ekonomi- och fakturahantering.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara tekniken för den som är mindre insatt. Du samarbetar på ett prestigelöst sätt, där du både delar med dig av dina kunskaper och ber om hjälp. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv upp ditt arbete. Du är lösningsorienterad och samlar in information för att fatta bra beslut samtidigt som du är nyfiken och vill lära dig mer om tekniken.

Vi söker dig som

 • har flera års aktuell erfarenhet av att arbeta med el i järnvägsanläggningen, där vi gärna ser att du har hanterat både låg- och högspänning
 • har relevant utbildning inom teknikområde el för järnväg
 • har god datorvana
 • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA samt kunskap om miljölagstiftning
 • har utbildning inom eller arbetslivserfarenhet av besiktning av låg- och/eller högspänningsanläggning inom järnväg

Tjänsten ställer krav på din fysiska hälsa och därför kommer du få genomgå en hälsoundersökning.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så är det här en helt CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV eller andra ansökningshandlingar. Urvalet kommer istället att baseras på svaren du ger på frågorna. Vi bortser helt från ansökningshandlingar som ändå bifogas.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Niklas Opander,
0101233510

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702