Logga in
Logga in

Lockas du av el- och belysningsfrågor på väg? Projektingenjör sökes!

Är du intresserad av att göra en positiv skillnad för samhället?

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektingenjör har du en viktig roll i att stödja projektledare och bidra till framdriften av flera underhållsprojekt inom vägbelysning och elkraft i Stockholm och på Gotland. Din arbetsinsats kommer att bidra till förbättrad trafiksäkerhet och säkerställa en bättre upplevelse för alla som reser längs vägarna.

Vi söker en projektingenjör som ska arbeta med inom vägbelysning och elkraft på väg. Du är projektledarens högra hand och arbetar med planering, administration och uppföljning avseende bland annat tid, kostnad och innehåll. Du har koll på nuläget och på kommande planering på kortare såväl som på längre sikt. I ditt ansvar ingår även arbete med kontrollplaner, risk- och kravuppföljning.

I din roll som en del i projektledningen har du även kontakt med interna liksom externa projektintressenter såsom andra verksamhetsområden inom myndigheten, anlitade entreprenörer och konsulter med flera. Vi gör Sverige närmare, men vi påverkar Sverige på vägen och därmed behöver du kunna bygga relationer både internt och externt.

Du är en viktig kugge i vår förmåga att nå våra mål!

En vanlig vecka kan innehålla följande

 • förberedelser inför byggmöten, teknikmöten och interna månadsavstämningar
 • uppföljning i underhållssystemet GUS
 • ekonomiuppföljning, fakturahantering
 • kontakt med projektets intressenter
 • administrera i projektportalen
 • arbete med projektets kontrollprogram
 • svara på kundärenden
 • diarieföring

Kvalifikationer

Vi söker dig som är har en god problemlösningsförmåga vilket gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du kan lyssna, vara lyhörd och anpassa ditt budskap till mottagaren. Du behöver ha ett eget driv och initiativförmåga såväl som vara en god kontaktskapare. Du behöver även vara entusiasmerande och inbjudande med ett gott sinne för struktur och detaljer. Sist men inte minst stimuleras du av att arbeta i en föränderlig miljö och växer med nya utmaningar.

Du har även

 • minst ett års erfarenhet som projektingenjör, arbetsledare, biträdande uppdragsledare eller motsvarande i projekt inom infrastruktur eller anläggning
 • erfarenhet av arbete med el- och eller belysningsfrågor på väg, främst då lågspänning
 • god administrativ vana och förmågan att hantera administration inom flera pågående projekt
 • god förmåga i Office-paketet
 • teknisk utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att arbeta med underhållssystem såsom Maximo eller likvärdigt
 • kunskaper inom entreprenadjuridik
 • erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling (LOU) och konsult- och entreprenadupphandling
 • erfarenhet av att arbeta som beställare inom infrastrukturprojekt
 • erfarenhet av att arbeta inom myndighet

Övrig information

Underhållsprojekten inom vägbelysning och elkraft tillhör sektionen Installation som ingår i enheten Infrasystem. Inom enheten Infrasystem arbetar vi med projekt som sköter underhåll av tekniska installationer i väganläggningen och system som övervakar och styr de tekniska installationerna.

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så är det här en helt CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anders Ramqvist,
0101231941

: Jonas Sjöholm,
0101238380

: Stefan Kratz,
0101241783

: Urban Haglund,
0101241702