Logga in
Logga in

Lösningsfokuserad projektingenjör till spännande uppdrag

Är du sugen på att jobba i ett kompetent team som åstadkommer skillnad för både Sveriges och Stockholm läns infrastruktur varje dag? Då ska du söka denna tjänst.

Sök tjänsten

Verksamhetsområde Underhåll på Trafikverket ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår digitala förmåga och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Om jobbet

Som Projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledarna i genomförandet av vägunderhållsprojekt. Projektledare, projektingenjör och underhållsingenjör skapar tillsammans ett team som driver våra projekt mot uppsatta mål och realiserar våra underhållsprojekt.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att stödja i administration, ekonomi, planering, genomförande och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, riskhantering och kvalitet för ett eller flera projekt. Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Andra arbetsuppgifter är att stötta projektledaren i interna och externa kontakter till exempel med konsulter, entreprenörer, allmänhet, kommuner och projektets andra intressenter.

Du kommer också att åka ut och göra olika platsbesök för att kunna följa upp och/eller planera olika typer av åtgärder i anläggningen.

Du stödjer även projektledaren i projekt- och byggmöten, där du kan ha rollen att både förbereda och bidra till att genomföra och dokumentera dessa möten på olika sätt.

Jag som blir din chef heter Ulrika Persson och jag har lång chefserfarenhet inom samhällsbyggnadssektorn och jag har hög tilltro till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar. Tillsammans skapar vi en stimulerande och sund arbetsmiljö för att klara vårt viktiga samhällsuppdrag på ett långsiktigt och hållbart sätt.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Projektingenjör hos oss har du lätt för att samarbeta med andra, är självgående och tydlig i din kommunikation samt har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö, kan vara prestigelös och har därtill en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen. Alternativt har du annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten.
  • har god förmåga och vana att sätta dig in i olika it- system och är en van användare av Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har flera års aktuell, dokumenterad och/eller vitsordad erfarenhet som arbetsledare/ produktionschef alternativt beställare inom väg- och anläggningsverksamhet.
  • har erfarenhet av att arbeta i någon webbaserad projektportal, som exempelvis Microsoft SharePoint
  • har utbildningar och erfarenheter inom entreprenadjuridik och inom säkerhet och arbete på väg


Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade att hållas via Skype 4-5/7

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ulrika Persson,
0101238461

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702