Logga in
Logga in

Materialspecialist inom Elkraft

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Som Materialspecialist inom Elkraft kommer du befinna dig i utvecklingens framkant. Låter det spännande?

Sök tjänsten

"Jag som blir din chef heter Niklas Fransson. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla oss. Kommer du till oss får du jobba med ett otroligt kompetent gäng som alla vill samma sak - att bidra till samhällsnyttan på riktigt. Hör av dig om du har några frågor!" 

Om jobbet

Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning. 

En tillgänglig och ajourhållen materialförsörjning är en absolut förutsättning för järnvägens punktlighet. Trafikverket bygger hela tiden ut och förstärker kraftförsörjningen för att möta den ständigt växande efterfrågan på järnvägs-transporter. Du är med och säkerställer de materialtekniska förutsättningarna för en utökad kapacitet inom järnvägen och dess elkraftförsörjning.

Du kommer att vara en specialist med fokus på materialförsörjning och med en bredare överblick över anläggningens elkraftkomponenter. Du kommer att jobba tätt tillsammans med verksamhetens övriga specialister som har uttalade materialansvar för sina teknikområden. Du är delaktig i verksamhetens olika kategoriteam där materialförsörjningsstrategin hanteras så att material finns tillgängligt både för underhåll, reinvesteringar och för nybyggnation.

Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat och en omväxlande tjänst där kontorsarbetet växlas med anläggningsbesök och möten med leverantörer. Verksamheten finns till viss del också i ett europeiskt sammanhang där erfarenheter utbytes med andra förvaltningar och möten med leverantörer förekommer. Tjänsten har därför även en internationell prägel.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du tycker om att jobba med logistik och materialhanteringsfrågor och vara tekniskt specialiststöd för den s.k. icke linjebundna kraftanläggningen i dessa frågor. Har du dessutom tidigare erfarenhet av kraftförsörjningsanläggningar, ja då passar du här.

Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten med ett öga för detaljer. I rollen har du många kontakter, både internt och externt, därför ser vi att det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning inom elkraft eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete med elkraftanläggningar
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet om elkraftkomponenter och/eller lågspänningskomponenter
  • har kunskap om det svenska järnvägsnätets uppbyggnad och gränssnitt
  • har erfarenhet av arbete med stödsystemet M3

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

#LI-UO1

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker digitalt via Skype för företag och är planerade till v 50, 51 år 2022 och vecka 2 och 3 år2023

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Malmö, Norrköping, Solna, Sundsvall, Västerås, Örebro och Trollhättan

.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Niklas Fransson,
0101231825

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702